Pike Place Market i Seattle

90.000 m² fristelser i hjertet af Seattle

Du har ikke været i Seattle, hvis du ikke har besøgt Pike Place Market i downtown Seattle. Det store landbrugsmarked, der startede for mere end 100 år siden, har udviklet sig til et marked med alt fra frisk frugt, grøntsager, kød og friskfanget fisk og boder med kunsthåndværk til spisesteder og cafeer. Gademusikanter sørger for "baggrundsmusikken". Sørg for at finde fiskeboderne, hvor der bliver "kastet med fisk" og stemningen er i top.

Uanset om I vil fylde en picnickurv, besøge én af de mange restauranter og street food-boder eller blot snuse rundt og lade sanserne mætte, så kan I snildt spendere timer på Pike Street Market,

Inspiration

Paradis for foodier

Seattle bugner af Farmers Markets, hvor I kan fylde både maven og indkøbskurven med alverdens spændende ting. Det første marked, der åbnede i 1907 var Pike Place Market, der stadig den dag i dag er et paradis for foodier. Her står lokale landmænd, fiskere og slagtere fra hele staten og faldbyder sine friske råvarer; mere direkte fra jord til bord, finder I det næppe. Pike Place Market er et vibrerende område, hvor timerne hurtigt flyver blandt alle de sanselige indtryk. Talentfulde brugskunstnere og håndværkere tilbyder sine kreationer og små specialbutikker præsenterer en verden af forskellige produkter. Her kan I få jer en hyggelig snak med familier, der har haft en stand i genererationer, udforske de historiske bygninger og forkæle maven med lidt godt fra de mange restauranter, cafeer og boder.

Show på fiskemarkedet

Seattle har via sin placering ved Stillehavet altid været en by, hvor fisk har spillet en væsentlig rolle som handelsvare, og et af de klassiske fiskemarkeder finder I på Pike Place Market. Det har udviklet sig til lidt af et shownummer for turisterne, når fiskehandlerne både synger og kaster med råvarer som hummer, krabber, laks, rejer, m.m. Underholdningen fejler ikke noget og I bør unde jer selv at stå tidligt op og opleve showet og stemningen på markedet, når fiskerne sætter i sang.

På spøgelsestur i Pike Place

Om dagen emmer Pike Place Market i Seattle af farver og liv. Om natten er alle forretninger lukkede og gaderne dystre. Den perfekte kulisse til at fortælle spøgelseshistorier og det er nøjagtigt hvad "Market Ghost Tours" gør. En guide fortæller om Seattles rige mørke historie med spøgelser, guldfeberhistorier, formuer som skiftede hænder, bordeller o.s.v. Turerne startede oprindeligt som et Halloween-tilbud, men blev så populære, at de er fortsat. Hver tur tager 60–75 minutter.

Ud med mellemmanden

Seattles Farmers Market så dagens lys i 1907. Efter en årrække, hvor priserne på fødevarer - især løg - var skudt voldsomt i vejret takket være grådige købmand og mellemforhandlere, havde både landmænd og forbrugere fået nok. Byrådsmedlem Thomas Revelle kom op med et løsningsforslag, der skulle bringe landmændene direkte til forbrugeren og dermed overflødiggøre de griske mellemmænd. 17. august 1907 blev PikePeak Farmers Market åbnet og var fra første minut en bragende succes. Omend markedets historie har været en anelse omtumlet, så har ideen om at Seattles indbyggere altid skal have adgang til lokale kvalitetsvarer til billige priser holdt ved, og lever stadig i bedste velgående på de mange markeder, der findes rundt om i byen.

Kort

Vis på kort