Rejser til Seattle

Kaffe, højteknologi og rockmusik i fantastiske Seattle

Seattle er en af USA’s smukkest beliggende byer ud til Puget-sundet, og der er mange gode grunde til at rejse til Seattle. En af de mest iøjnefaldende er det 184 m høje Space Needle, der blev bygget op til Verdensudstillingen i 1962, og hvorfra I får en samlet oversigt over Puget Sound og hele byen.

Ved samme lejlighed byggede man også Seattle’s Monorail, der fragter folk fra downtown og ud til foden af Space Needle. Området omkring Space Needle byder på flere gode museer, bl.a. musikmuseet Experience Music Project, hvor man bl.a. hylder bysbarnet Jimi Hendrix og Seattle Science Fiction Museum.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Seattle downtown

Seattle downtown er ikke bare overskuelig, men også hyggelig. Downtown lever også om aftenen, når kontorfolket er gået hjem, og er I tidligt på færde om morgenen, så læg vejen forbi Pike Street Market, byens berømte fisketorv, hvor glade - eller gale - fiskehandlere kaster rundt med fisken til ære for kunderne.

Og så har I naturligvis ikke været i Seattle, hvis I ikke har smagt kaffen enten hos Starbucks Coffee ved Pike’s - det var her, det hele startede - eller en af de mange små coffeeshops, der ligger rundt om i byen.

Er de 184 meter ikke nok, så vælg i stedet Bank of America’s skyskraber i centrum, hvor du fra toppen i 304 meters højde kan indtage en middag i den roterende gourmet-restaurant.

Experience Music Project

At bysbørnene fra rockbands som Nirvana og Pearl Jam ikke har levet forgæves, er Experience Music Projekt et eksempel på. Museet, der åbnede i 1997, har kostet over to milliarder kroner, der for en stor dels vedkommende er betalt af Microsoft-miliardæren Paul Allen. Her kan du naturligvis se en udstilling om grunge-stilen, som kom fra Seattle, men museet byder også på udstillinger om bl.a. Jimi Hendrix.

Af de mere spektakulære slagnumre er en 10 meter høj skulptur bygget af 600 guitarer. Selve bygningen er også spektakulær med sine bølgende runde hjørner, tegnet af arkitekten Frank O’ Gehry. For at sætte trumf på, kører Seattle’s monorail-bane tværs ind gennem byggeriet.

 

Nordic Herritage Museum

Mange udvandrere fra Sverige, Norge og især Danmark valgte at slå sig ned i Seattle-området, og i bydelen Ballard nordvest for downtown kan du se, hvor nogle af tilflytterne bosatte sig. Her ligger en lille skandinavisk bydel, og midtpunktet er Nordic Herritage Museum, som fortæller historien om især de danske udvandrere i udstillingen ”Drømmen om Amerika”. Museet fungerer også som mødested for amerikanere med skandinaviske aner.

 

Boeing-fabrikkerne

Fly-entusiaster må ikke snyde sig selv for et besøg på Boeing-fabrikkerne, der ligger en lille times kørsel nord for Seattle. Her kan man få en guidet rundvisning i de enorme fabrikshaller, hvor Boeings store passagerfly samles – bl.a. modellerne 747, 767 og 777. Boeing er Seattles industrielle stolthed, og fabrikken ligger i konstant kappestrid med franske Airbus. Rundturen varer typisk halvanden time, og børn skal være mindst 122 centimeter høje, for at kunne komme med på rundvisningerne. Billetter kan enten bookes på forhånd eller købes på stedet, hvis der er ledige pladser.

 

Min anbefaling i Seattle

Ride the Ducks i Seattle:
Tag en guidet tur i et af de mest besynderlige køretøjer, verden endnu har set. Ride the Ducks kører og sejler dig gennem Seattle i et amfibiefartøj, der viser dig Seattle fra land- og søsiden.

Du får ikke våde fødder, men du får et billigt grin og et godt indtryk af byen Seattle.

- Lars, USA-specialist hos FDM travel, Lyngby

 

Kør videre fra Seattle

Østpå mod Yellowstone

En ekspedition på 700 miles eller godt 1.100 kilometer venter forude, hvis du sætter kursen mod Yellowstone nationalpark på grænsen mellem Montana, Wyoming og Idaho. Det er klogt at vælge at tage etapen over to dage med en overnatning undervejs. Den mest oplagte rute går ad Interstate 90, og heldigvis byder turen på en ganske smuk og kuperet rute op over flere bjergkæder og med et par større byer undervejs.

Sydpå mod Oregon og Californien

Turen ned langs USA’s stillehavskyst er en af de smukkeste kyststrækninger i verden, og især Californiens Highway 1 er berømt. Men turen langs kysten i Washington State og Oregon ad US 101 er også smuk med store skove, bjergrigt terræn, fiskerbyer og havnebyer med udskibning af bl.a. tømmer. Vil I shoppe, så gør det i Oregon. Her er der ikke moms – sales tax – på varerne. I det nordligste Californien vokser verdens højeste træer, de godt hundrede meter høje redwoods, og længere mod syd starter Highway 1.

kontakt