Pacific Coast Highway - fra Seattle til San Francisco

8 dages kør-selv-forslag langs den amerikanske vestkyst

En kør-selv-rundrejse på 8 dage, hvor I virkelig får set, hvor varieret en natur Pacific Coast Highway har at byde på. Fra Seattle i nord til San Francisco i syd møder I storbyliv, dramatiske kyststrækninger, frodige skove med gigantiske redwoodtræer, vinmarker, gejsere og meget mere.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse ned langs den amerikanske Stillehavskyst.

Fra 16.230 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 8 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
April - oktober
Vi anbefaler maj - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 1.945 km

Klimapåvirkning:
6.446 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

Vidste du at:
Oregon har ikke mindre end 650 km forreven og barsk kystlinje, og Highway 1 i Californien afløses i Oregon af den mere landlige udgave U.S. 101, der løber hele vejen til staten Washington under navnet Pacific Coast Scenic Highway. Oregon har et af de mest varierede landskaber i USA, og bjergkæden Cascade Mountains løber fra nord til syd gennem staten med Oregons højeste bjerg, Mount Hood og Crater Lake, der før en eksplosion for mere end 7.000 år siden var en vulkan på over 3.500 m. I dag er den omdannet til en 70 km² stor sø i et fantastisk smukt landskab.

Afrejse Danmark - Seattle, Washington (23 km)

Velkommen til Seattle, der byder på en herlig kombination af det bedste fra vestkysten tilsat noget af østkystens kultur. Seattle er først og fremmest kaffedrikkernes højborg, så derfor er et pitstop på en af byens utallige Starbucks-cafeer eller konkurrenten Seattle’s Best et must. Begge kaffekæder har rødder i Seattle. Et andet ikon, I naturligvis bør inkludere, er en tur op i toppen af Space Needle, Seattles vartegn bygget til Verdensudstillingen i 1962. Ved samme lejlighed byggede man også Seattles monorailbane, som kører ud til foden af Space Needle. Den skal I naturligvis også prøve. 

Ved havnefronten ligger et andet af byens ikoner, Pike Place Market, hvor der handles med friskfanget fisk og utallige andre varer. Kom tidligt og nyd den folkelige stemning på markedet.

Overnatning i Seattle.

Seattle - Olympic National Park, Washington (280 km)

Nu starter turen ned langs Stillehavskysten, og I kan roligt glæde jer til første etape. I starter dagen med en tur med færgen for at komme over til Olympic-halvøen – og undgår dermed den lange køretur syd om Puget-bugten. Hovedvejen på Olympic-halvøen er den naturskønne U.S. 101, der starter syd for Seattle og følger Stillehavskysten hele vejen ned til Los Angeles, jeres livsnerve de næste mange dage.

Hovedvejen snor sig rundt om Olympic National Park, der byder på masser af naturoplevelser. Den første af dem finder I oppe på Hurricane Ridge, der tager jer med et godt stykke op ad Olympic-bjerget, hvor I fra toppen kan mærke blæsten og elementernes rasen.

En anden afstikker fra hovedvejen kunne være til de varme kilder ved Sol Duc Hot Springs, mens I kan opleve tempereret regnskov med mosbegroede eventyrtræer i den vestlige del af Olympic National Park i Hoh Rain Forest. Bliv ikke overrasket, hvis det regner – her falder cirka tre meter regn om året!

Overnatning i Kalaloch, ved den sydvestlige del af Olympic National Park ud mod Stillehavet.

Olympic National Park - Portland, Oregon (370 km)

I dag fortsætter turen ned gennem det frodige landskab i det vestlige Washington State via tømmerbyen Aberdeen, inden I kommer til Columbia-flodens udmunding i Stillehavet. Her kører I over den spektakulære, godt seks kilometer lange bro over Columbia-floden ved byen Astoria, der ligger i Oregon. Fra Astoria, der i øvrigt har en ganske hyggelig bymidte, følger I den kønne tur langs bredden af Columbia-floden ind til Portland i Oregon. Portland er en af det nordvestlige USA’s mest spændende og vitale storbyer, kendt for sin kærlighed til offentlig transport, cykelkultur og mikrobyggerier, og så virker den helt skandinavisk i sin tilgang til byudvikling.

Vil I slutte dagen af med et brag, så tag en afstikker tilbage til Washington State og kør op til foden af vulkanen Mount St. Helens, der i maj 1980 eksploderede med sådan et brag, at flere hundrede meter af vulkankeglen forsvandt, mens alle træer op til 20 kilometer fra vulkanen blæste omkuld som tændstikker. Det fascinerende er imidlertid at se, hvordan naturen ved vulkanen er ved at genetablere sig her 30 år efter katastrofen. Der findes et fint besøgscenter ved foden af vulkanen.

Overnatning i Portland.

Portland - Newport, Oregon (205 km)

Hvis I ikke nåede at opleve så meget af Portland i går, har I chancen i dag, hvor I kun skal køre 200 kilometer til den smukke havneby Newport ved Stillehavskysten. Så brug formiddagen i Portland til fx en udflugt eller lidt shopping, eller tag en tur til Woodburn Premium Outlets og shop mærkevarer til spotpris. Outlettet ligger blot en halv times kørsel syd for Portland. 

En tredje mulighed er, at I vælger at bruge lidt tid i det største vinområde i Oregon, Willamette Valley.

I løbet af dagen sætter I igen kursen ud mod Stillehavet og kysten, som I rammer ved fx Lincoln City. Tag jer så god tid til at nyde den imponerende kyststrækning herfra til havnebyen Newport.

Overnatning i Newport.

Newport - Eureka, Californien (505 km)

I dag bør I stå tidligt op, for der venter jer en fantastisk køretur langs en af USA’s smukkeste strandveje, hvor det ene panorama afløser det andet. Samtidig er Stillehavskysten i det sydlige Oregon ikke helt så tæt bebygget som den nordlige del, så naturen er mere uberørt. Husk at tage et stop i Oregon Dunes National Recreation Area, en gigantisk strandpark med nogle enorme klitter.

Længere sydpå kommer I gennem endnu et par hyggelige tømmerbyer på kysten, North Bend og Coos Bay, hvor der også er rig mulighed for at spise friskfanget fisk. Den sydligste del af kystvejen i Oregon er et festfyrværkeri af panoramaudsigter over Stillehavet. Oregon har i øvrigt ingen sales tax, så hvis I vil handle momsfrit, så husk at powershoppe i Oregon, inden I krydser grænsen til Californien. Benzinpriserne plejer også at være lavere i Oregon.

Lige så snart I kører over grænsen til Californien, skyder de store redwoodtræer sig op i over 100 meters højde, og dem skal I naturligvis også have med. Tag en tur gennem Redwood National Park nord for Eureka, hvor I vil føle jer meget små, når I kører rundt mellem de gigantiske træer.

Overnatning i Eureka.

Eureka - Napa, Californien (440 km)

I dag går det lidt længere ind i landet. Lidt syd for Eureka er det tid til igen at nyde de fantastiske redwoodtræer. Langs Avenue of the Giants står kæmpetræerne som overdimensionerede vejtræer langs den gamle landevej, der går parallelt med U.S. 101.

Længere sydpå, i Leggett, har I valget mellem at få en fantastisk rutsjebanetur på den smalle og snoede Highway 1 – eller alternativt den brede, men også mere kedelige U.S. 101. I bør naturligvis vælge Highway 1 med havudsigt, for man bliver aldrig træt af den fantastiske udsigt over Stillehavet. Syd for den hyggelige havneby Fort Bragg dukker den lille, mondæne flække Mendocino op med kunstgallerier og antikvitetsbutikker – og smukke huse fra 1800-tallet. Men der findes flere andre hyggelige kystbyer med gallerier, cafeer og små butikker langs Highway 1. Denne smukke vej er omkring 50 km længere end turen ad U.S. 101 - men 50 gange mere spændende.

Dagens mål er Napa lidt inde i landet, midt i et af Californiens bedste vindistrikter Napa Valley.

Overnatning i Napa.

Napa - San Francisco, Californien (101 km)

Vælger I den direkte vej, kan I være i San Francisco på omkring en time til halvanden, men overvej om ikke I skal tage den med ro og køre gennem nogle af Californiens berømte vindistrikter og smage lidt på varerne. Vingårdene uddeler gerne smagsprøver, så tag en afslappet dag og nyd druerne og den smukke natur nord for San Francisco, der bl.a. omfatter Napa Valley. Sonoma Vallay er vinområdet, der støder op til Napa, og her finder I også noget af Californiens bedste vin. Afhængig af jeres ambitioner i San Francisco kan I vælge en tidlig eller en sen ankomst til millionbyen.

Afrejse San Francisco - Danmark (22 km)

Officielt slutter rundrejsen i San Francisco i dag, og det er blevet tid til at tage i lufthavnen for at flyve hjem. Men langt de fleste vil nok vælge at forlænge deres ophold i Californien med en eller to dage, så I kan nå at nyde de utallige tilbud, San Francisco har. Ud over klassiske seværdigheder som Alcatraz, Fisherman’s Wharf, Golden Gate, Chinatown og de kabeltrukne sporvogne har San Francisco også flere spændende bykvarterer, der fortjener opmærksomhed.

Castro er de homoseksuelles højborg i det vestlige USA og en meget vigtig del af San Franciscos selvforståelse. Og ikke langt derfra ligger Haight Asbury, det næsten lige så berømte hippiekvarter, hvor I stadig kan opleve lidt af den glade hippiestemning fra 60’erne. Og så har San Francisco flere museer i verdensklasse. Så snup bare et par dage ekstra, nu I er i nabolaget eller forlæng turen med endnu et par dage på Highway 1 til Los Angeles.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 16.230 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Seattle / San Francisco-Kastrup/Billund
 • 7 hotelovernatninger (4* hoteller + 3* lodge og Inn)
 • 1 uges billeje gruppe B (compact) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entré til nationalparker
 • Gebyr for envejsleje på bil ca. 300 USD + skatter og afgifter

Om rejsen

Denne tur er beregnet på Superior hoteller.
Ønsker I Budget eller Standard hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

 

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen San Francisco - eller lægge en ekstra nat ind undervejs, så I får mere tid til at nyde det enkelte område.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011