Ayers Rock og The Olgas i Uluru-Kata Tjuta National Park

Symbolet på The Outback

Uluru (Ayers Rock ) og The Olgas (Kata Tjuta) er indbegrebet af den australske ødemark, The Outback, ligger i Uluru-Kata Tjuta National Park ikke langt fra Alice Spring. De to klippeformationer er dannet gennem hver sin geologiske proces, hvilket du ser, når du går rundt blandt de nedfaldne klippestykker. The Olgas er konglomeratklipper, dvs. sammenkittede klipper dannet under enormt tryk langt nede i jorden og derefter skudt op. Uluru (Ayers Rock) er en sten, den næststørste i verden, hvor kun cirka en tredjedel af den stikker op ad jorden.

Inspiration

Leveret tilbage til Aboriginerne

Mange danskere og australiere kender fortrinsvis klippeformationerne under deres europæisk-australske navne, Ayers Rock og The Olgas, men de hedder rettelig Uluru og Kata Tjuta. Klipperne er nemlig nu blevet en del af nationalparken med samme aboriginale navn og tilbageleveret til landets oprindelige ejere, aboriginerne, der også kalder sig for anangu-folket. "Anangu" betyder "De, der passer på landet". For ingen besidder landet, du er tværtimod afhængig af landets goodwill, som forsvinder den dag, du ikke tager dig af det på den rigtige måde.

Oplever du Ulurus mange farvespil og stemninger på døgnets forskellige timer, er det ikke svært at forstå, at stenen er én af aboriginernes helligdomme. Det kan du også få et fascinerende indblik i, hvis du besøger nogle af klippehulerne med de smukke aboriginale malerier.

The Olgas (Kata Tjuta)

På en klassisk tur til Uluru (Ayers Rock) og The Olgas (Kata Tjuta) bør du også tage på en guidet tur til The Olgas (Kata Tjuta) om eftermiddagen. Den flotteste og længste vandretur går ind i Vindenes Dal, men også den kortere tur ind mellem de hvælvede klippekupler er en storslået oplevelse.


" Tip: Kings Canyon - Sørg endelig for atr lægge vejen forbi Kings Canyon på vejen mellem Ayers Rock/The Olgas og Alice Springs. Udsigten fra den flade klipperand på toppen og ned i palmedalen og over vandhullerne nedenfor er helt fantastisk."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort