Byen Launceston

Vin og glade dage i Tasmaniens næstældste by

Launceston er en af Australiens ældste byer, med flot bevarede viktorianske arkitektur, smukke gamle parker og centrum for gode spisesteder, vin og kultur. Byen lokker med sin billedskønne beliggenhed for enden af Tamar Valley, der er Tasmaniens vigtigste vinområde med flere vingårde I kan køre ud til og besøge. Fra byens centrum er der bare 15 minutters gåtur til Cataract Gorge Reserve, der lokker med vandrestier, pools, udsigtspunkter og en af verdens længste stolelifte.

Inspiration

5 seværdigheder i Launceston

  1. Sporvognsmuseet – et hold dedikerede frivillige står for driften af museet. Højdepunkterne er den korte tur med den flot restaurerede vogn nr. 29 og historierne om hvad der skete med alle vognene efter nedlukningen af sporvognene i 1952.
  2. National Automobile Museum of Tasmania – det er en imponerende samling klassiske biler og motorcykler fra 1909-2009. Er der bare en snert af bilnørd i dig, så bør du besøge museet.
  3. James Boag Brewery – Her kan I komme på guidede ture, hvor I høre historien det mere end 100 år gamle øl bryggeri, hele processen i fremstillingen af deres øl og ikke mindst smagsprøver.
  4. Queen Victoria Museum and Art Gallery – dette er Launcestons genvej til lokal historie, kunst, design og naturvidenskab præsenteret på bedste vis.
  5. Australian Football – det er en sand fornøjelse at overvære en kamp i ALF, Australian Football League, i Aurora Stadium.

" Tip: Er I interesseret i vin, bør i køre The Tamar Valley Wine Route på ca. 170 km. Mere en 30 vingårde ligger og venter på jer. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort