Operahuset i Sydney

Det udskældte mesterværk blev til Sydneys vartegn

The Concourse foran Operahuset er et godt sted at slappe af og nyde en cappucino, mens du i ro og mag studerer myrerne, i form af turister, der går over havnebroens buer. Inde i selve Operahuset i Sydney kan du spise en frokost i den eksklusive restaurant, opleve en af de spændende forestillinger (ofte skal du bestille i rigtig god tid!) og tage med på en af de grundige og informative rundvisninger. Der er også forestillinger og aktiviteter for små- og store børn, så gør besøget til en familieudflugt.

Inspiration

Arkitekten der aldrig så sit mesterværk

Det var den danske arkitekt, Jørgen Utzon, der vandt konkurrencen om et nyt operahus i Sydney. Byggeriet blev påbegyndt i 1959 og skulle have taget 4 år, men utallige forsinkelser og budgetoverskridelser, fik en ny regering til at tilbageholde Jørgen Utzons løn og forkaste hans designideer. Utzon sagde op, forlod landet og vendte aldrig tilbage for at se det færdige resultat, der blev til Sydneys verdenskendte varetegn. Operahuset og blev officielt åbnet af dronning Elizabeth d. 20. oktober 1973.


" Tip: Oplev Badu Gili, et fantastisk lysshow ved solnedgang, på operahusets særprægede tag. Det er en hyldest til Australiens indfødte, på Bennelong Point (oprindeligt Tubowgule), hvor de mødtes til ceremonier, sang, dans og historiefortællinger. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort