Sydøstlige Australiens højdepunkter i autocamper

20 dage med autocamper i New South Wales og Victoria - Storbyer, nationalparker og dyreliv

Australiens sydøstlige hjørne har det hele ganske enkelt! Storbyer som Sydney, Melbourne og Canberra tager imod jer med åbne, indbydende arme. Verdens nok smukkeste kystvej, Great Ocean Road, byder sig derimod til med surfing, "laidbackness" og BBQ i havnebyerne. Bushland, laguner og imponerende bjerge, dansende delfiner i Jervise Bay og charmerende pingviner på Phillip Island - ja, naturen her er vild, diverse og helt uden sammenligning.

Indtag de smukke kyststrækninger med en autocamper og kør på eventyr i bl.a. Wilsons Promontory, Grampians National Park og The Blue Mountains - sådan oplever I Australiens unikke natur helt tæt på.

Startdag:
Daglig undtagen søndag samt 25. december og 26. januar

Varighed:
20 dage/19 nætter

Længde:
Ca. 3.134 km

13.934 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Sydney - Jervis Bay (198 km)

I kører i autocamper sydpå ud af Sydney langs kysten, gennem Royal National Park og ud på Grand Pacific Drive, med det ene spektakulære udkigspunkt efter det andet. Fortsæt over den imponerende Sea Cliff Bridge og gennem regnskoven til hyggelige kystbyer og Wollongong. Tag vejen mod Huskisson og Jervis Bay, og gør et stop ved Hyams Beach, kendt for sin fine hvide sandstrand. Dagens mål, Jervis Bay, er kendt for sin bestand af delfiner, og et delfin cruise er næsten et "must".

Værd at besøge undervejs:
Royal National Park
Coalcliff Beach
Sea Cliff Bridge
Wollongong

Forslag til overnatning: Jervis Bay Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: Jervis Bay Holiday Park

Jervis Bay - Tilba Tilba (200 km)

Det mest af dagen idag vil I have udsigt til nationalparker mod vest og flot kystlinje mod øst. Når I når Batemans Bay skal I kører af hovedvejen og tage via Broulee. Fortsæt mod syd langs kysten gennem Narooma før I ankommer til Tilba Tilba, kendt for lokalt kunsthåndværk af høj kvalitet.

Værd at besøge undervejs:
Ulladulla
Murramaran National Park
Batemans Bay
Narooma

Forslag til overnatning: BIG4 Wallaga Lake Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: BIG4 Wallaga Lake Holiday Park

Tilba Tilba - Eden (184 km)

Idag følger I Princes Highway gennem en perlerække af landsbyer og smukke skovstrækninger.  Ved byen Merimbula vil I opleve sammensmeltningen af søer, lagune og hav, kun adskilt af hvidt sand og omkranset af bushland, som strækker sig op mod bjergene. I området ved Pambula Lake, har I mulighed for at opleve de store Østerfarme, med speciale i Sydney Rock Oysters. Fortsæt turen til Eden, og brug noget tid på udforskning af Ben Boyd National Park samt Eden Whaling Museum.

Værd at besøge undervejs:
Merimbula
Pambula Lake
Ben Boyd National Park

Forslag til overnatning: BIG4 Eden Beachfront Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: BIG4 Eden Beachfront Holiday Park

Eden - Lakes Entrance (257 km)

Fortsæt oplevelserne via Princes Highway. På vej mod Lakes Entrance passerer I Cann River, kører lige syd om Coopracambra National Park og Snowy River National Park. I når Orbost som ligger på bredden af Snowy River, før I kører ind i Lakes Entrance, et helt unikt område med floder, søer, laguner og strande.

Forslag til overnatning: BIG4 Waters Edge Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: BIG4 Waters Edge Holiday Park

Lakes Entrance - Wilsons Promontory (270 km)

I dag kører I igennem det klassiske og smukke australske bushland. Sydøst for Sale på vej mod Gippsland finder I Holey Plains State Park, med et stort plante og dyreliv. Fortsæt sydpå via Yarram og Foster til dagens mål Wilsons Promontory, et skønt naturområde med mængder af smukke haver, grønne skove, bjerge, levende floder og hyggelige landsbyer,

Forslag til overnatning: Tidal River Campground
Læs mere og bestil campingplads her: Tidal River Campground

Wilsons Promontory - Phillip Island (146 km)

Dagens kørsel er forholdsvis kort, og der er masser af tid til stop undervejs. Dagens mål er Philip Island, mest kendt for sine små pingviner, som helt sikkert er et besøg værd. Nyd også en tur rundt til den store sælkoloni, og afslut med en smuk solnedgang.

Forslag til overnatning: BIG4 Phillip Island Caravan Park
Læs mere og bestil campingplads her: BIG4 Phillip Island Caravan Park

Phillip Island - Melbourne (141 km)

Nyd morgenen og formiddagen på Phillip Island, før I begiver jer ud på de ca. 2 timers kørsel op til de østlige forstæder og storbyen Melbourne.

Forslag til overnatning ca 9 km nord for Melbourne centrum : Melbourne BIG4 Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: Melbourne BIG4 Holiday Park

Melbourne - Apollo Bay (215 km)

I forlader storbyen mod Geelong, den største provinsby i Victoria. Fra Geelong kører I videre til Torquay, som er kendt som Australiens surfer centrum og, som starten på den berømte kyststrækning, Great Ocean Road, Fortsæt gennem Anglesea til den lille hyggelige by Lorne. Gør tid til at se det smukke vandfald Erskine Falls, før I tager den sidst kyststrækning, beskrevet som en af de smukkeste i verden, frem til Apollo Bay.

Værd at besøge undervejs:
Torquay
Lorne
Erskine Falls

Forslag til overnatning: Blanket Bay (uden faciliteter) eller BIG4 Apollo Bay Pisces Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: Blanket Bay eller BIG4 Apollo Bay Pisces Holiday Park

Apollo Bay

Brug dagen på at tage på opdagelse i nærliggende Otway National Park og besøg Cape Otway Lightstation.

Apollo Bay - Port Fairy (188 km)

Afgangen fra Apollo Bay sker via den berømte strækning, Great Ocean Road. Nyd de fascinerende klippeformationer der rejser sig i havet langs kysten frem til Port Campbell. Den mest kendte klippe er London Bridge - the broken arch. Herefter fortsætter I på Schipwreck Coast til Warrnambool og Port Fairy.

Værd at besøge undervejs:
Twelve Apostles Marine National Park
Port Campbell  National Park
The Grotto

Forslag til overnatning: Port Fairy Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: Port Fairy Holiday Park

Port Fairy - Halls Gap (157 km)

Så går turen væk fra sydkyst og mod nord. Dagens mål er den imponerende Grampians National Park med store skove, vandfald og klippeformationer. Turen går via Penhurst til Dunkeld lige syd for nationalparken. Herfra kommer I ud på en smuk rute gennem parken til Halls Gap. Højdepunkterne  er bl.a. McKenzie Falls, Reids Lookout og The Balconies.

Værd at besøge undervejs:
Royal Mail Hotel Dunkeld
Lake Bellfield

Forslag til overnatning: Borough Huts Campground (uden strøm) eller BIG4 Grampians Parkgate Resort 
Læs mere og bestil campingplads her: Borough Huts Campground , BIG4 Grampians Parkgate Resort 

Halls Gap

The Grampians har noget af de bedste bushtrack stier i landet. Brug dagen på at udforske denne unikke nationalpark - husk kameraet.

Halls Gap - Ballarat (155 km)

Lige udenfor Halls Gap finder I Stawell. I området omkring byen ligger en del fantastisk vingårde, som fx Montara Estate samt en del småbyer som Ararat og Beaufort. Dagens mål, Ballarat er kendt for at guldfund og guldvask, og i området ved Sovereign Hill finder I en kopi af en guldvasker by, som den så ud under "the big goldrush".

Værd at besøge undervejs:
Seppelt Cellar Door
Lake Burrumbeet

Forslag til overnatning: BIG4 Ballarat Goldfield Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her:BIG4 Ballarat Goldfield Holiday Park

Ballarat - Echuca (212 km)

Fra Ballarat kører I mod nordøst to byen Echuca, hjemsted for verden største flåde af hjuldampere, i alle former og størrelser. Nyd eftermiddagen med besøg i byens cafeer og butikker.

Værd at besøge undervejs:
Daylesford


Forslag til overnatning: NRMA Echuca Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: NRMA Echuca Holiday Park

Echuca - Albury (244 km)

I dag går turen mod øst forbi Shepparton og Wangaratta til Albury. Albury ligger smukt ved bredden af Australiens største flod, Murray River. Her kan I slappe af og nyde de smukke parker og mange vandrestier i området.

Forslag til overnatning: Lake Hume Tourist Park
Læs mere og bestil campingplads her: Lake Hume Tourist Park

Albury - Canberra (370 km)

Igen idag vil dagen være præget af smukke nationalparker det meste af vejen til landets hovedstad, Canberra. Der er flere veje til regerings byen, turen via Paddys River, Snowy Mountains og Namadgi National Park er ikke den korteste, men utrolig smuk. Hovedstaden bliver ofte glemt i det store billede, men byder faktisk på en stor vifte af kulturelle tiltag, mange gallerier og spændende museer.

Værd at besøge undervejs:
Snowy Mountains
Namadgi National Park

Forslag til overnatning: Alivia Tourist Park
Læs mere og bestil campingplads her: Alivio Tourist Park

Canberra - The Blue Mountains (309 km)

I kører nu fra Canberra af hovedvej mod nordøst, drej af ind på Sutton Road og fortsæt på den smukke rute gennem en række småbyer som Gunning, Crookwell og Shooters Hill. I kommer forbi Balckheath on ind i Katoomba, somer hovedbyen i de fascinerende Blue Mountains. Brug lidt tid i Katoomba før I tager ud til en hovedattraktioner i bjergene, Echo point, med en fabelagtig udsigt over Jamison Valley og klippeformationen De tre søstre. Se også de smukke Wentworth Falls og den lille by Leura. 

Værd at besøge undervejs:
Mount Trickett
Jenolan Caves


Forslag til overnatning: Katoomba Falls Tourist Park
Læs mere og bestil campingplads her: Katoomba Falls Tourist Park

The Blue Mountains

Dagen er til fri udforskning af Blue Mountains. Her er masser af muligheder for udsigtspunkter, vandrestier, vandfald samt cafeer, restauranter og butikker. 

The Blue Mountains - Sydney (100 km)

Turens sidste dag er forholdvis kort, så der er masser af tid til at kigge mere i Blue Mountains området, før I tager den korte tur gennem landbrugsland og forstæderne Springwood, Blaxland og Glenbrook ind til dejlige Sydney, hvor I afleverer autocamperen og herefter har tid til at nyde storbyen, eller fortsætte eventyret et andet sted.

Kort

Vis på kort

Galleri

Generelt

Ruteforslaget kræver

 • Fly t/r Sydney
 • 20 dages leje i autocamper inkl. forsikring
 • 19 nætter på campingplads - pladser bestilles direkte
 • Ca. 3.134 km

Vi anbefaler at I kontakter en af vores rejsespecialister for at få skræddersyet en autocamper-pakke tilpasset lige jeres behov og ønsker.

Om rejsen

Autocampere findes i mange størrelser og udgaver. Læs mere om autocampere i Australien.

Kontakt os, og lad os finde det rette autocamper og pris til netop jer.

ekstra oplevelser

Det vil være oplagt at starte og slutte turen med nogle ekstra dage i og omkring Sydney.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011