Port Fairy

Lille kystby med stor charme

Planlægger du at køre vestpå fra Melbourne, via en af Victorias og hele Australiens mest populære vejstrækninger, Great Ocean Road”, er det oplagt at stoppe i den lille kystby, Port Fairy. Det er en super, charmerende lille fiskerby med brede gader, smukke huse fra det 19. århundrede og ikke mindst en hyggelig atmosfære.

Trods sin lille størrelse, skorter det ikke på  kunst- og håndværksbutikker, gode pubber, caféer og restauranter, der ligger spredt over hele byen. Det er også en oplevelse at slentre rundt i havnen og se de lokale fiskere, der lodser dagens fangst eller måske tage på en bådudflugt til sælkolonien på Lady Julia Percy Island. Gå også turen til Griffiths Island med det lille fyrtårn, sandstrande, et rigt fugleliv og ikke mindst de søde små wallabies.

Inspiration

Aktiviteter i Port Fairy

Om sommeren står den på musikfestivalen, Port Fairy Folk Festival, med masser af underholdning, der får hele byen til at summe af liv og glade dage. Du kan slappe af på Port Fairys East Beach – en bred sandstrand for hele familien. Er du en aktiv sjæl, kan du tage på et surfing-kursus, så du er klar til at overvinde bølgerne. En anden populær aktivitet er paddelboarding. Skal tempoet ned, er en runde golf på Port Fairys Links golfbane måske løsningen. Med udsigt over Port Fairy Bay og havet, er beliggenheden i sig selv som terapi for sjælen.

Er du i Port Fairy i løbet af vintermånederne, kan du være heldig at spotte hvaler, der kommer tæt på kysten for at parre sig og kælve.

Gå tilbage i tiden…

Er du interesseret i at vide mere om de mange gamle huse i Port Fairy? De blev bygget af hvalfangere og søfolk ved siden af købmandshuse og pragtfulde offentlige bygninger i georgisk stil. I dag står de stolte og stråler om kap, efter de er blevet nænsomt restaureret. Der er etableret to ruter, History Town Walk og Shipwreck og Maritime Heritage Walk. Du kan hente kort til ruterne på Port Fairy & Region Visitor Information Centre. Her kan du også booke en guidet bytur, leje cykler og købe souvenir.


" Tip: Læg vejen forbi Whale Bone Studio Arts – et spændende galleri med konstant skiftende udstillinger, der drives af seks kunstnere. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort