Byen Trois-Rivières

Fransk charme og spændende historie

Præcis midt mellem Montreal og Quebec City ligger byen Trois-Riviérs ved sammenløbet af floderne Saint Lawrence og Saint-Maurice. Det er Canadas næstældste fransktalende by, der blev grundlagt i 1634, så du kan forvente dig masser af fransk indflydelse og charme. Du kan fx starte med en tur op ad den monumentale trappe i den lille Platon Park, hvor hele Trois-Riviérs historie står indgraveret på trappetrinene. Trappen forbinder byens hyggelige, historiske distrikt med St. Lawrence floden. Kom tæt på byens spændende historiske- og kulturelle seværdigheder med et museumskort, der giver dig mulighed for at håndplukke det du finder interessant.

Det kunne være en tur i byens ældste fængsel fra 1822, der lukkede i 1986. Eller lær om Trois-Riviérs papirindustri og betydning for byen i Boréalis museet op nyd Musée POP med farverige og spændende udstillinger om Quebecs mangfoldighed. På Musée des Ursulines fortælles 300 års historie om Ursulinerne, der opførte byens første hospital og skole for piger, og kvinderne, der boede i klosteret.

Om sommeren kan du også solbade og tage en dukkert fra stranden på St-Quentin Island and Beach, eller bare slentre rundt i det grønne åndehul. I den anden ende af byen kan du nyde roen i haverne ved Our Lady of the Cape Shrine, hvor den imponerende Notre-Dame-du-Cap basilika også ligger.

Der er ca. 1½ times kørsel via Autorute 40 til enten Montreal eller Quebec City. Du kan også vælge den mere sceniske rute 138 – en hovedvej tæt på Saint Lawrence floden, men så skal du lægges en lille times tid til turen.

Kort

Vis på kort