Det østlige Newfoundland

Vil du gerne opleve det uspolerede Canada?

Solens første varme stråler kastes på det kolde, klippefyldte landskab i Newfoundland i nord, før det rammer noget andet sted på kontinentet. De rå landskaber vågner, og når du går rundt i de små byer, hvor fisk hænger til tørre i haverne til de forskudte farverige huse, så ligner det næsten mere Grønland end Canada. Langs kysten møder det oprørte hav de mørke klipper og inde på landet møder du hedelandskaber, bjerge og i det hele taget meget rå natur. Det er som ingen andre steder i det store land, og det er en perfekt destination til dig, der gerne vil opleve det uspolerede, og måske mere isolerede Canada.

Rejsespecialist, Mette Majbritt fra Aalborg har besøgt Newfoundland, og her deler hun ud af sine anbefalinger til de steder, som er hendes favoritoplevelser i den østlige del af territoriet.

Inspiration

Gør som de lokale

Newfoundlands ”hovedstad”, St. John's er en lille landsbyagtig storby med en middelaldersmuk katedral og farverige huse. Det er et oplagt sted at starte kør-selv-ferien i Newfoundland. George Street er byens ”Jomfru Ane Gade”. Tag på bar hop her eller skynd dig videre til den lille, charmerende naboby Quidi Vidi. Imellem de gamle fiskerhuse i den klippefyldte bugt blomstrer lystige mikrobryggerier. Drik en lokal øl på Quidi Vidi Brewing Company i havnen og spis en portion Fish and Chips fra QVFC’s røde Food Truck, som ligger lige ved siden af.

Kontinentets første solopgang

Besøg også Cape Spear fyrtårnet, der ligger 20 minutters kørsel fra Quidi Vidi. På klippeafsatsen føles det som verdens ende, når de store Atlanterhavsbølger stormer mod klipperne. Og hvis du kommer her tidligt om morgenen er du blandt de første, der ser solopgangen i Canada og USA, for det er nemlig kontinentets østligste punkt. Lad Cape Spear være din første store naturoplevelse i Newfoundland, hvor isbjerge fra Grønland flyder forbi de rå klipper, og hvor hvalerne ofte kommer op for at trække luft.

Søpapegøjer og interaktivt teater

Lad køreturen gå videre mod nord, men planlæg en afstikker til den lille kystby Elliston på Bonavista halvøen omkring 300 km. fra St. Johns, hvor store kolonier af søpapegøjer holder til. Turen videre mod Trinity går igennem rå og klippefyldt natur, som i sig selv er en kæmpe oplevelse. Planlæg jeres besøg i Trinity sådan så I kan nå at opleve det kendte Rising Tide Theatre, som bruger hele byen som scene. Følg med skuespillerne rundt imens de gør historien levende i flotte kostumer med sang, dramatik og humor – Den aller bedste måde at lære historie på. Men husk også at afsætte tid til det den berømte vandrerute Skerwink Trail. Den ca. 5 km. lange vandrerute er let at gå, og du bliver belønnet med smukke, klippefyldte kystlandskaber.

Mette Majbritt - Aalborg

Planlæg et besøg ved fyrtårnet i Ferryland, men bestil jeres picnickurv på forhånd, så I kan sidde og nyde den fantastiske udsigt med lidt lækkert at spise

Kort

Vis på kort