Fiskerbyen Tofino på Vancouver Island

Adgangsporten til et hav af oplevelser

"Byen er afslappet, solrig, hippieagtig og sådan lidt som en surferby, man forventer at finde i Australien a la Byron Bay. Men det bedste ved det hele er, at Tofino er en adgangsport til et hav af store naturoplevelser." - Carina, rejsespecialist i Lyngby.

Her i Vancouver Islands skærgård af puklede bjergøer ligger den lille hyggelige fiskerby Tofino. Ud over de fantastiske muligheder, der er for at komme tæt på både bjørne og hvaler, så kan du også tage på vandretur i en regnskov, gå på opdagelse i et gammelt& bombefly fra anden verdenskrig og meget mere. Der er næsten ingen grænser for, hvor meget du kan opleve på din kør-selv-ferie, hvis du lader vejen gå forbi Tofino.

Vores rejsespecialist Carina fra Lyngby har fundet en ægte Canada-favorit i Tofino, læs hendes anbefalinger her.

Inspiration

Oplev dyrene sejlende

Tag på en sejltur i skærgården og hold øje med spækhuggere og pukkelhvaler, der ofte leger i vandoverfladen og glæd dig over, at de store dyreoplevelser først lige er begyndt. Du skal nemlig også på bjørnesafari.

I Tofino betyder lavvande spisetid for sortbjørne. Når Atlanterhavet trækker sig tilbage og efterlader krabber, skaldyr og andet godt på stenstranden, kommer de frem fra skoven og leder med snuden imellem stenene. Du kan opleve bjørnene fra en turbåd, eller også kan du tage med en guide i havkajak. Kom helt tæt på sortbjørnene imens du glider lydløst igennem vandet. Hvem ved? Måske er du også heldig at spotte en hval i samme omgang. Ellers er der også rig mulighed for at tage på hvalsafari med gode chancer for at se både spækhuggere og hvaler.

Bombeflyet i regnskoven

Snør vandrestøvlerne og bevæg dig igennem den støvtågede skovs mudrede underlag, hvor et nedstyrtet canadisk bombefly har ligget siden anden verdenskrig imellem høje, mosbelagte nåletræer. Det er stadig næsten intakt ud over de skader, som blev påført ved nødlandingen i 1945. Det er uden tvivl en af de der helt unikke oplevelser, der venter dig ved flyet.

Er du mere til de lidt mindre fysisk krævende aktiviteter, så kan du planlægge en tur op til de varme kilder i Hot Spring Cove. Bådturen dertil tager ca. 1,5 time, hvor du undervejs også kan være heldig at se hvaler. Fra båden er der en 30-40 minutters gåtur ad en gangbro, som tager dig igennem regnskoven og videre til de piblende varme kilder. Slæng dig i de naturlige pools i et par timer, inden du tager tilbage til Tofino igen for at spise på en af de lokale og uformelle sea food restauranter.

Det er en spændende køretur over øen. Kysten er enormt smuk og voldsom. Mange vælger Ucluelet, men der er mere ro, bedre vejr, gode restauranter og mere liv i Tofino.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada - Skab din egen historie