Kløften Johnston Canyon

Bliv betaget af brusende vandfald

Vandfaldene møder dig med et altoverdøvende brøl! Hele kløften sitrer, og du kan mærke vandstænkene i ansigtet. Det er rå natur, når det er allerbedst.

Johnston Canyon ligger i hjertet af den berømte Banff nationalpark. Her kommer du helt tæt på de naturoplevelser, som de fleste rejser til Canada for at møde. Indstil GPS’en til grizzlybjørne, imponerende vandfald og høje bjerge på kør-selv-ferien og hold ind ved Johnson Canyon kløften. Du rammer den allerede 25 km. fra Banff by. Det har både Christoffer fra Aarhus og Mette fra Lyngby gjort. Og det har de ikke fortrudt.

Inspiration

Gå langs de lodrette klippevægge

Fra parkeringspladsen er der ingen chance for at gennemskue hvilken stor naturoplevelse, der venter dig. Måske kan du lige fornemme en svag buldren i det fjerne, men det er mest bare høje nåletræer, der byder dig velkommen. Stien løber langs vandet, og selvom det går op ad bakke, så er det en tur, som passer til både korte og lange ben.

Før du ved af det, så går du på en gangbro, der med en brusende flod under sig, nærmest klamrer sig til de lodrette klippevægge. Bjergene lukker sig over dig. Det er et underligt og mystisk landskab af tykt mos, spejlblanke klippevægge og blågrønt flodvand. De slanke nåletræer vokser, hvor de kan. Er der bare det mindste lille klippefremspring, så vokser der et træ. Det hele er vildt, og du kommer næppe nærmere den canadiske natur mange andre steder.

En naturoplevelse for hele familien

”Vandfald! Det gør noget ved mig. Det er lyd, lys og billeder i et. Det giver ro, fordi alt andet lukkes ude!”

Kronen på værket er uden tvivl kløftens brusende vandfald. Og det er som om, at kløften bygger op til det, som den tunge lyd tager til meter for meter, når du bevæger dig dybere ind. At stå der i dybet, hvor alt sitrer og luften er fyldt med støvvand er bare en helt vildt stor oplevelse. Vandreturens højdepunkter er naturligvis vandfaldende; Lower Falls og Upper Falls. Og sammen med kløftens sammensurium af vandstøv, klipper og grantræer er det som om, at det hele går op i en højere enhed. Du kommer simpelthen ikke tættere på naturen i Canada.

Mette J - Lyngby

"Om vinteren kan du opleve Johnston Canyon's frosne vandfald – det ser vanvittigt godt ud og selve vandreturen er en helt forrygende oplevelse."

Kort

Vis på kort