Kløften Johnston Canyon

Bliv betaget af brusende vandfald

Det er et must at besøge den berømte kløft Johnston Canyon, når kør-selv-ferien går forbi Banff! Med kun 25 kilometer fra byen, er kløften blevet en af de mest populære dagsudflugter fra Banff - og en af Banff National Parks helt store oplevelser. Johnston Canyon byder nemlig på imponerende vandfald, der flankerer den lette vandrerute som passer til både korte og lange ben. Den er nemlig relativt let at begive sig ud på, og med dens korte distancer - godt en kilometer til Lower Falls og knap tre kilometer til Upper Falls - kan selv de mindste være med på vandreturen. Og den er hvert et skridt værd.

 

Inspiration

Gå langs de lodrette klippevægge

Vandreruten langs Johnston Canyon, tager dig med på gangbroer, der snor sig gennem kløften. Enkelte steder klamrer de sig til de nærmest lodrette klippevægge, og det er nærmest som om de er frit hængende i luften. På vandreturen har du ikke blot natur til alle sider - du befinder dig midt i den. Med direkte kig til det brusende vand i bunden af kløften under dig og de knejsende klipper, der løfter sig lodret op i den frodige skov over hovedet, kan du næsten ikke komme nærmere den canadiske natur. 

 

En naturoplevelse for hele familien

Johnston Trail er som at gå i en helt anden verden. Der er en pragtfuld fred og ro - hvis du altså kommer tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen. Specielt om sommeren, hvor Johnston Canyon er meget populær, kan der nemlig godt være mange mennesker midt på dagen.

Ruten er nem og ret flad, hvilket gør den ideel til alle aldre - så snør vandreskoene og få en kæmpe naturoplevelse, du kan dele sammen med dine børn. Johnston Canyon ligger kun 30 minutters kørsel nordvest for byen Banff, og fortsætter du via Bow Valley Highway mod nordvest, er der yderligere 30 minutters kørsel til endnu en stor naturoplevelse - den betagende sø, Lake Louise.

 


"Om vinteren kan du opleve Johnston Canyon's frosne vandfald – det ser vanvittigt godt ud og hele vandreturen er en helt forrygende oplevelse."

- Mette, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada - Skab din egen historie