Nordatlantisk Luftfartsmuseum i Gander

Luftfartshistorie der overrasker

Er du i provinsen Newfoundland og kører via Trans Canada Highway, så kan du stoppe i den lille by Gander og bruge en time eller to i Nordatlantisk Luftfartsmuseum (North Atlantic Aviation Museum). Det lille museum har en samling af fly som fx Tiger Moth, Lockheed Hudson Bomber, en CF-101 Voodoo og et par andre militære- og civile fly. Der er desuden udstillinger med flymotorer, maskingeværer, uniformer, moderne multimediedisplays og en flysimulator.

Museet åbnede i 1996 for at bevare og præsentere historier, fly og andre genstande, der fremhæver Ganders rolle i udviklingen af Trans Atlantic Aviation. Den nærliggende Gander International Airport var fx en strategisk base under 2. verdenskrig, der blev udført testflyvninger med Concorden i 1974 og kort efter 9/11 i 2001, hvor USA lukkede sit luftrum, landede 38 fly i lufthavnen med ca. 6.700 passagerer, som de måtte håndtere.

Nordatlantisk Luftfartsmuseum ligger ca. 2 timers kørsel fra kystbyen Trinity og 3½ time fra havnebyen St. John´s via Trans Canada Highway.

Kort

Vis på kort