Vin i Okanagan-dalen

Kør-selv-ferie til Canadas spisekammer

”Måske tænker du ikke på vinmarker og gode årgangsvine, når du tænker på Canada. Jeg gjorde i hvert fald ikke - Indtil jeg besøgte Kelowna i Okanagan-dalen. Der blev jeg og mine smagsløg i den grad overrasket" - Betina, rejsespecialist i Næstved.

Midt imellem det Rocky Mountains savtakkede horisont og nogle af verdens mest berømte nationalparker ligger Okanagan-dalen, hvor den gode smag er i fokus. Omgivet af de snorlige vinmarker og Okanagan Lake, ligger Kelowna i et landskab, der selvom det minder en lille smule om Toscana, så slet ikke er det samme. - Det er nemlig noget helt specielt. Gør ligesom vores rejsespecialist Bettina og planlæg din kør-selv-ferie til et Canada, hvor både smagsløg og øjne bliver stimuleret.

Inspiration

Verdens andet bedste vindistrikt

"Vi sad udenfor, selvom det var slut september. Det var ret varmt ifht. til andre steder i Canada”

Et af de store trækplastre i Kelownas vinland er uden tvivl den søde Icewine. Den kan du smage mange steder. Både på landskabets vingårde og inde i byens vinoteker. Vinen er lavet på vindruer, der har fået frost, imens de stadig sidder på vinrankerne. Det gør druerne meget søde, og det bliver vinen også. Det er en frugtig vin, som minder mest om en dessertvin.

Er du ikke til de søde vine, så frygt ej! Der bliver også produceret masser andre vine – røde som hvide. Faktisk er Okanagan-dalen blevet udnævnt som verdens anden bedste vinregion af den amerikanske avis, USA Today i 2014. Så der er masser af gode grunde til at sætte sig godt til rette på en af de mange vingårde i det milde klima med en bid mad, en god udsigt og en god drue.

Oplev en anderledes del af Canada

Langt de fleste tager turen mod øst fra Vestkysten via imponerende nationalparker som Banff og Jasper. Og selvom det i den grad kan anbefales for dig, der gerne vil opleve Canada spille med musklerne, når det komme til naturoplevelserne, så venter der dig også en på opleveren, hvis du sætter GPS’en til at guide dig til Kelowna i Okanagan-dalen.

Du skal køre omkring fire timer øst fra Vancouver før at landskabet begynder at bliver mere og mere anderledes. Pludselig bliver den vilde og utæmmede canadiske natur velfriseret af de mange vinmarker. Du er ankommet til Canadas spisekammer, for selvom det er vinen, der stjæler opmærksomheden, så er der også masser af frugtplantager. Du fristes måske til at sammenligne det med Toscana, men bjergene er højere og det hele er sådan lidt vildere. Det er uden tvivl et sted, der har sin helt egne skønhed.


Besøg også Nk'Mip Desert Cultural Centre. Det ligger et par timers kørsel syd for Kelowna. Her får du en virkelig spændende introduktion til indianernes kultur og dagligdag både på museet, men også på rundturen, hvor du kommer indenfor i traditionelle tippier.


Kort

Vis på kort