Denbies Wine Estate

Englands største vinproducent

Denbies Estate ligger i North Downs nær Dorking i Surrey Hills, et beskyttet område med betegnelsen AONB (Area of Outstanding Natural Beauty) og består af 265 hektar vinmarker, tre gange så mange som andre engelske vinproducenter. Den meget kalkholding jordbund, der strækker sig fra Dover, kombineret med et forholdsvis varmt og tørt mikroklima, gør det muligt at fremstille en bred vifte af fremragende vine. Specielt druer som Bacchus, Ortega, Reichensteiner og Rondo samt klassikere som Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc er velegnede til dette område. Denbies mousserende vine produceres på den traditionelle 'methode champenoise'.

Den familieejede vingård blev tilplantet i 1986 og er siden blevet den største vinproducent i England. Denbies kerneforretning er landbrug, og de er glade for at kunne give besøgende et indblik i deres vinproduktionen. Denbies vin konkurrerer nu på internationalt plan og har modtaget flere guldmedaljer for sine mousserende vine, den første guldmedalje til en engelsk rosévin og senest en international guldmedalje til Denbies Noble Harvest dessertvin.

På besøg hos Denbies

Denbies Estate tilbyder flere forskellige ture, fx Classic Wine Tasting Experience ogSparkling Wine Tasting Experienc samt Outdoor Vineyard Train Tour m.fl. På "togturen" fortælles bl.a. om vindyrkning mens I nyder de fantastiske udsigter over vinmarkerne. Og naturligvis findes her også både restaurant og butik, så I kan nyde frokosten i de herlige omgivelser samt evt. købe vine til at nyde senere på turen.

Dorking og Box Hill området

Byen Dorking lokker med utallige antikvitetshandlere, hvis butikker i byens ældste gade West Street konkurrerer med de gamle pubber om de besøgendes opmærksomhed. Dorking er også berømt for opdagelsen af ​​en ny art dinosaur Baryonyx, der blev opdaget i 1983. Det var amatør-fossiljægeren William Walker der fandt den nye art af en fiske-spisende dinosaur. Skelettet kan ses på Natural History Museum i London.

Box Hill, der ligger modsat Denbies, var vært for det olympiske landevejsløb i 2012 og er det perfekte sted til en udflugt i de smukke Surrey Hills. Box Hill har som en del af North Downs udsigt over det omkringliggende landskab. Og hos Denbies Wine Estate lægges der vægt på ansvarligt landbrug og turisme med ansvar for miljø og den smukke omliggende Dorking-natur, ligesom man støtter flere miljøgrupper og andre velgørende formål, ikke kun at hjælpe miljøet, men også lokalsamfundet.

Kort

Vis på kort