Klaksvik - Færøernes fiskerihovedstad

Klaksvik, fra bondesamfund til fiskeri

Færøernes næststørste by, Klaksvik, ligger smukt omkring en beskyttet bugt på øen Borðoy i nord. Driftige iværksættere har sat gang i byens udvikling, hvor du finder et hyggeligt centrum med butikker og caféer. Rundt omkring i bugten ser du beviset på, at byen er gået fra at været et traditionelt bondesamfund til at være landets fiskerihovedstad. Her ligger de store trawlere side om side med lystbådene og små robåde. Byen lokker også med et af landets få ølbryggerier, det prisvindende familiebryggeri Føroya Bjór, som foruden øl også sælger andre lokale specialiteter.

Spændende arkitektur og historie

I bunden af bugten ligger den imponerende Christianskirke, der blev bygget i 1993 og er opført i gammel nordisk stil, Christianskirken var en af de første kirker i Skandinavien som i moderne tid blev bygget i denne specielle stilart. Altertavlen, Det store Gæstebud, blev oprindeligt malet til Viborg Domkirke, og døbefonden der vurderes til at være ca 4.000 år gammel, er fundet i Nordsjælland. I kirkens loft hænger den gamle præstebåd, som tidligere blev brugt til at sejle præsten rundt mellem de nordlige øer og bygder.

Husk at gå en tur op på Klakkur, hvor udsigten er blandt de smukkeste på Færøerne og meget populær blandt landskabsfotografer.

Kort

Vis på kort