Klassiske Færøerne

8-dages kør-selv-forslag gennem naturskønne færøerne

Færøerne byder på enestående natur, spændende historie og et rigt kulturliv. Der er fugle, får og venlige folk. Der er betagende stilhed, som kun brydes af brusende vandfald og øredøvende brænding. Tag sanserne med på denne fascinerende kør-selv-ferie.

Fra 9.625 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i Bed&Breakfast dobbeltværelse i 7 nætter med morgenmad og inkl. 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året.
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 575 km


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Streymoy og Eysturoy (110 km)

I kører nu østpå og væk fra øen Vàgar til Streymoy. Vi foreslår I planlægger tid til den fascinerende bådtur til Vestmannabjergene, hvor der sejles imellem de stejle fuglefjeld, klipper og ind i grotterne (turen er ikke inkl. og skal forudbestilles) Fortsæt herefter til bygden Tjørnuvík, der er omgivet af stejle fjelde. Herfra ses de imponerende klippeformationer Kæmpen og Kællingen. Kør nu over broen, der forbinder øerne Streymoy og Eysturoy, her venter flere store naturoplevelser.

Overnatning på Eysturoy

Gjògv og Ambadalur (80 km)

Nyd dagen med en smuk køretur til toppen af Eysturoy hvor i finder bygden Gjógv, som er kendt for sin særprægede naturhavn. Her er der mulighed for en vandretur på egen hånd med udsigt over fuglefjelde og den smukke dal Ambadalur. Vandrekort kan købes på Hotel Gjáargarður i Gjógv.

Overnatning på Eysturoy.

De nordlige øer med Leirvik, Klaksvik og Vidoy (60 km)

I dag fortsætter turen videre mod nordøst til Færøernes nordligste øer. Fra bygden Leirvík midt på Eyturoys østkyst kører I gennem den undersøiske tunnel til byen Klaksvík, landets andenstørste by. Tunnellen er dekoreret med lyskunst af den færøske kunstner Tróndur Patursson. Fra Klaksvík er der gode muligheder for at udforske de andre Nordøer, som hver især byder på dramatiske landskaber. På øen Viðoy ligger Færøernes nordligste bygd, Viðareiði, som absolut er et besøg værd.

Overnatning på nordøerne.

Kunoy, Søldafjørdur og Tòrshavn (115 km)

Så går turen igen sydpå. Vi foreslår, at I besøger øen Kunoy om formiddagen. Fra den lille bygd Kunoy har I en flot udsigt til øen Kalsoy. Over bygden ligger en lille Kunoy Park en hyggelig plantage. Tilbage på Eysturoy anbefaler vi, at I lægger vejen forbi bygden Søldafjørður, før dagens sidste kørsel tager jer til ø-rigets hyggelige hovedstad Tòrshavn.

Overnatning i Tòrshavn.

Sagaøen Sandoy, Dalur og Hùsavik (100 km)

Besøg den smukke grønne ø, Sandoy, også kaldet Saga-øen. Øen er i forhold til de andre øer, præget af overvejende fladt terræn. Øen er rig på historie og fantastisk natur. Tag med færgen fra færgehavnen Gamlarætt til Skopun. Gå ikke glip af bygderne Dalur og Húsavík som ligger i smukke omgivelser. I bygden Skálavík kan I købe kaffe og mad på hotellet. Sidst på eftermiddagen er I tilbage i hovedstaden.

Overnatning i Tòrshavn.

Tòrshavn (30 km)

I dag er der fuld fokus på byen, som måske er verdens mindst hovedstad. Nyd dagen i Tórshavn på egen hånd med alt hvad byen tilbyder af stadig flere butikker med design og kunst, og ikke mindst hyggelige kaffehuse, og havnen hvor et must, er en gåtur gennem Tinganes, den gamle bydel som huser  Lagtinget. Glem ikke at besøge bygden Kirkjubøur, som er Færøernes historiske og kulturelle& centrum. De gamle huse ligger nogel km syd for hovedstaden, og her finder I den maleriske Kongsgård, hvor den nuværende kongsbonde er 17. generation i rækken. Se den ufuldendte Sankt Magnus Katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen.

Overnatning i Tòrshavn..

Hjemrejse (47 km)

Ferien sidste køretur går fra Tòrshavn og vestpå tilbage til Vagar og lufthavnen. Her aflevere I lejebilen og begynder hjemrejsen til Danmark.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 9.625 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Vagar tur/retur
 • 8 dages billeje gruppe A med CDW og fri km
 • 7 overnatninger på Bed&Breakfast i dobbeltværelse inkl. morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tunnelafgifter
 • Færgebillet til Sandoy tur/retur

tunnelafgifter

Der opkræves tunnelafgift for køretøjer som benytter tunnellen, Vágatunnilin, mellem øerne Vagar og Strymoy samt tunnellen. Nordoyatunnilin, mellem øerne Eysturoy og Bordoy. Prisen for en personbil er ca. 100 kr, for en returkørsel i nævnte tunneller.

 

 

hotel eller bed&breakfast

På dette kør-selv-eventyr kan I vælge mellem lokale bed & breakfast steder eller opgraderer til overnatning på hoteller.

kapacitet

Overnatningskapaciteten i de små bygder er meget begrænset. Rejser du i sommermånederne, anbefaler vi bestilling i god tid.

 

 

 

  ekstra oplevelser

  Vi hjælper gerne med at arrangere ekstra oplevelser rundt på øerne.

  Færøerne er et unikt naturrejsemål med mange muligheder for vandring, cykling, sejlads og nære oplevelser med det lokale fugle- og dyreliv.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Sønder Allé 6, 1. sal
  8000 Aarhus
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011