Eventyr fra syd til nord på Færøerne

6-dages kør-selv-forslag
med plads til eventyr i naturen

Oplev de smukke nordatlantiske øer med plads til albuerum og eventyrlige oplevelser. Kør-selv fra syd til nord, og nyd den fabelagtige natur og imødekommende befolkning i jeres helt eget tempo, måske tilsat lidt vandring, sightseeing og sejlads. Eventyret venter.

 

Fra 11.378 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 5 nætter med morgenmad og inkl. 6 dages billeje

Rejseperiode: 
maj - august

Startdag:
daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
Ca. 410 km

Klimapåvirkning:
1.184 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Bøur, Gàsadalur og Mulafossur (50 km)

Efter afhentning af lejebilen i lufthavnen kan eventyret begynde. Nyd resten af dagen med oplevelser på Vágar. Vi anbefaler en tur til Gásadalur, en lille smukt beliggende bygd på den nordvestlige spids af øen. Gàsadalur var den sidste bygd på Færøerne, der fik vejforbindelse. Den lille samling huse ligger smukt ud mod havet, og lige før I ankommer, kan I gøre stop og nyde det smukke Mularfossur vandfald, et af landets smukkeste.

Fra Gàsadalur er der mulighed for en vandretur til et imponerende udsigtspunkt over Tindholmur, og Mykines øerne mod vest. Nyd også en kop kaffe og gulerodkage i bygdens lille moderne café. På vejen tilbage fra Gásadalur anbefaler vi et stop, og en lille slentretur i den endnu mindre bygd, Bøur, med græsklædte tage på husene og udsigt over havet.  

Overnatning på Vagar

Eventyr på Mykines eller Vagar (50 km)

Brug dagen på flere vandreture på Vágar. Øen giver mulighed for både kortere og længere vandreruter.

En af de helt store naturoplevelser i denne del af landet er dog øen Mykines, som ligger en kort sejltur vest for Vágar, og er dermed landets østligste beliggende ø. Mykines er verdensberømt for sit unikke fugleliv, men I behøver ikke være fugleinteresserede for at nyde et besøg i dette paradis. Øen byder på en hyggelig lille bygd og en meget smuk halvdags vandretur på fra bygden til fyrtårnet, i selskab med tusindvis af Lunder som bruger øen som yngleplads. Udover Lunderne er øen hjemsted for de imponerende Suler og mange andre havfugle samt selvfølgelig får. En skøn dag i smuk natur. Men husk på at I skal sørge for plads på bådtransporten samt vandretilladelsen i god tid før ankomst til Mykines.

Ud på eftermiddagen vender I så bilen mod øst, og via tunnellen kommer I til Streymoy, øen som bl.a. huser Tórshavn. Kort tid efter I er kommet ud af tunnellen, passerer I landets berømte Michelin restaurant, Koks, som ligger smukt mellem fjeldene. Aftenen kan I bruge på at nyde den lille hyggelige hovedstad.   

Overnatning på Tórshavn

Suduroy´s naturpanorama (30 km)

Fra Tòrshavn tager I færgen til den sydlige ø Suduroy. Sejladsen tager ca. 2 timer og undervejs passerer I øerne Sandoy, Stóra Dínum og Litla Dimum.
Naturen på Suduroy er anderledes end nordpå og velegnet til vandreture.

Vi foreslår, at I besøger fyret på Akraberg, som ligger på den sydligste spids af øen. Besøg også Beinisvørd, som åbner op for et sandt naturpanorama, hvis I tager turen til toppen. Bygden Fàmlin er absolut også et besøg værd, anlagt i smuk og dramatisk natur. I byen Tvøroyri finder I en del historiske bygninger, som knytter byen og landet til Danmark. 

Overnatning på Suduroy.

Tòrshavn og Kirkjubøur (50 km)

Tag færgen tilbager til Streymoy og Tórshavn. Tilbage I den lille storby anbefaler vi en gåtur i havneområdet, og i den gamle bydel med de charmerende små snoede og smalle gader. Brug også lidt tid på at køre ned til Kirkjubøur, Færøernes historiske centrum. Se de smukke huse og den maleriske Kongsgård, den middelalderlige Olavskirke og Sankt Magnus katedralen.

Aftenen er velvalgt til en kulinarisk oplevelse i en af Tórshavns dejlige restauranter, men husk at reserver bord.

Overnatning på Tòrshavn.

Streymoy og de nordlige øer (110 km)

Kør over øen Streymoy, forbi den gamle hvalstation Við Áir og videre over broen til øen Eysturoy. Fortsæt mod bygden Eiði, for at køre ad panorama-ruten mod bygden Gjógv. Se de imponerende stenformationer, Kæmpen og Kællingen, og Færøernes højeste fjeld Slættaratindur. Gå en tur i bygden Gjógv, som er kendt for sin naturhavn. Fra bygden Leirvík køres der igennem den undersøiske tunnel til byen Klaksvík. Ankommet i Klaksvik foreslår vi et besøg i den flotte Christians kirke og måske et besøg hos Føroya Bjør, det lokale bryggeri.

Fra Klaksvík er der gode muligheder for at udforske de andre Nordøer, som hver især byder på dramatiske landskaber. På øen Viðoy ligger Færøernes nordligste bygd, Viðareiði, smukt placeret. Og på øen Kalsoy, som I når med en lille færge, finder I den den smukke og lidt sørgmodige skulptur fra sagnet om Sælkvinden.

Overnatning på Nordøerne

De sidste eventyr og hjemrejse (120 km)

Sidste dag er kommet, og I kører storset på tværs af landet fra de nordlige øer tilbage til Vagàr. Afstandene er korte, så vi anbefaler at I tager tid ud til nogle spændende oplevelser undervejs. Nyd f.eks. køreturen til den smukt placeret bygd Tjørnuvik på toppen af Streymoy eller bestil plads på en sejlads til de imponerende fuglefjelde ved Vestmanna. Ferien slutter med den sidste køretur via tunnellen tilbage til Vagàr og lufthavnen, hvor bilen afleveres.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 11.378 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Vagar retur 
 • 6 dages billeje gruppe A med CDW og fri km
 • 5 overnatninger i dobbeltværelse inkl.. morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings - og rejseforsikring
 • Tunnelafgifter
 • Færgetransport
 • Ekstra oplevelser

 

TUNNELAFGIFTER

Der opkræves tunnelafgift for køretøjer som benytter tunnellen, Vágatunnilin, mellem øerne Vagar og Strymoy samt tunnellen Nordoyatunnilin, mellem øerne Eysturoy og Bordoy. Prisen for en personbil er ca. 100 kr. for en returkørsel i nævnte tunneller.

færgebilletter 

Færgebilletter købes ved ankomst til diverse færger eller online på ssl.fo

 

 

 

ekstra oplevelser

Vi hjælper gerne med at arrangere ekstra oplevelser rundt påFærøerne. På denne tur f.eks:

Mykines: Bådtransport og guidet vandring

Tòrshavn: Byvandring med guide

Gourmetoplevelser: Bordbestilling til gourmetoplevelser i Tòrshavn

Suduoy: Guidet geologitur

Vestmanna: Bådtur til Vestmanna fuglefjeld

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011