Byen og slottet Château de Vizille

den franske revolution

Knap 20 km. syd for Grenoble ligger Vizille i en dal mellem bjergene. Med sin placering i den sydlige del af Alperne, der også er flere ski resorts i området. Den lille by har knap 8.000 indbyggere og er kendt for at være stedet, hvor Napoleon overtalte de royale tropper til at overgive sig til ham. I Vizille finder I også Domaine de Vizille, museet hvor I kan blive klogere på den franske revolution, som startede i Vizille. Museet ligger i Château de Vizille, som I sig selv rummer en masse historie fra revolutionen.

Imponerende slot og slotshave

Château de Vizille er et af de mest prestigefyldte slotte i Isère regionen, som ligger nord for Provence. Slottet huser i dag Domaine de Vizille-museet, og har også en stor park. Ejendommen, som Château de Vizille er bygget, på havde en stor betydning under den franske revolution, hvor Vizille blev kendt som centrum for protestantismen i religionskrigen. Efter krigens afslutning i 1593 besluttede , François de Bonne Hertug af Lesdiguières, leder af den protestantiske hær, at købe ejendommen, hvor han byggede det storslåede slot, Château de Vizille, for at understrege sin position.

Gå en tur i den 100 hektar store park, som blandt andet byder på en landskabshave, en rosenhave og en køkkenhave. Slottet og parken er gennem tiden ombygget flere gange, og i dag går der en lang kanal gennem parken op til slottet. I parken finder I gode stisystemer, og har I ikke fået nok af naturen i selve parken, slutter den ved skoven, hvor den vilde natur fortsætter. Det er ganske gratis at gå en tur i slotsparken, men skal du besøge muséet i slottet, må I betale entré.

Kort

Vis på kort