Pragtfulde Provence

10 dages kør-selv forslag til pragtfulde Provence

Et besøg i Provence er en sanselig oplevelse. Velduftende krydderurter, velsmagende vine, fantastiske naturscenerier, støvede landsbyer og pastelfarvede storbyer med imponerende katedraler og så det helt specielle lys der opstår mellem det blå Middelhav og det tørre bjerglandskab.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Frankrigs duftende landskab.

Fra 12.332 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 9 nætter samt 10 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
950 km

Klimapåvirkning:
1.350 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs
   

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Nice - Marseilles (224 km)

Turen går nu til Marseilles, evt. via Parc Nationale de Calanques, et fantastisk smukt område lige øst for Marseille. 

Om formiddagen kan I besøge den hyggelige lille fiskerby Sanary-sur-Mer. Kør ud til Chapelle Notre-Dame-de-Pitié, der ligger i byens vestlkige udklant og byder på en smuk udsigt over Sanary-bugten. Den berømte havforsker Jacques Cousteau boede her i Villa Baobab og byen lokke da også med det berømte museum Frédéric Dumas International Diving Museum. Nyd evt. en dejlig frokost på havnen og slap af om eftermiddagen på Portissol, byens bedste strand.

Nice byder på ægte sydlandsk stemning med små krogede gader, hyggelige pladser og torve samt storslåede villaer i smukke pastelfarver. Her kan I opleve Place Massena, det fornemme Palais Lascarius med den imponerende trappe, den næsten nyanlagte grønne kile gennem centrum samt naturligvis strandpromenaden og havnen. Tag fx det lille turisttog fra havnepromenaden til Parc de la Colline du Château, hvorfra I har en formidabel udsigt over Nice og Rivieraen.

Overnatning i Marseilles.

Marseilles

Marseille var europæisk kulturby i 2013 og har de seneste år investeret mange penge i kunst og kultur. Marseille er ikke længere den rå havneby, som den var tidligere, men en pulserende metropol, der gemmer på mange smukke oplevelser.

Besøg fx det spændende Musée des Civilations de l'Europe et de la Méditerranée på havnen eller tag båden ud til øen If, udødeliggjort af Alexander Dumas' roman Greven af Monte-Christo- Nyd også en tur rundt i den gamle bydel med en mangfoldighed af butikker, caféer og restauranter.

Overnatning i Marseille

Marseilles - Arles -Nîmes - Pont du Gard - Avignon (194 km)

Kør til Arles, der blev grundlagt af Julius Cæsar for over 2.000 år siden ved Rhône-floden, hvorfra mankunne overskue hele Camarque-deltaet. Byen kaldes også "Galliens lille Rom" på grund af de mange romerske vidnesbyrd, ikke mindst det store amfiteater med plads til over 20.000 personer. Det var også her van Gogh malede nogle af sine mest berømte malerier, bl.a. Café Nuit i september 1888 på Place du Forum.

Arles er også på listen over UNESCO's Verdensarv. Efter frokost går turen til den imponerende Pont du Gard. Den enorme aquadukt vidner om romernes høje tekniske niveau og ledte vandet fra bjergene lang væk til pavebyen Avignon.

Overnatning i Avignon.

Avignon

I 1305 besluttede Pave Clement V at flytte pavesædet til Avignon hvor det forblev i vca. 70 år. Senere kom endnu en periode hvor der både var en pave i Avignon og en i Rom og i denne peridoe bygge de bl.a. et slot i byen Chateauneuf, hvilket idag kan ses på de berømre vine fra Chateauneuf-du-Pape. Paveslottet i Avignon kan I se på jeres vej gennem det historiske del. Her kan I også opleve resterne af den berømte bro Pont d'Avignon, der går halvt ud i Rhône-flode og som oprindeligt forbandt de to sider af Rhône med øen Barthelasse.
Overnatning i Avignon.

Côtes du Rhône (149 km)

Brug dagen på oplevelser i det vidunderlige vindistrikt øst for Avignon. Her lokker landsbyer med navne som Venasque, Jonguerettes, L'Isle sur la Sirgue med spændende oplevelser ligesom det pragtfulde landskab for foden af Mont Ventoux byder ind med uendelige vinmarker, olivenlunde, trøfler og kirsebærplantager. Og området frister også med navne som Cheateauneuf-du-Pape, Séguret, Vacqueyras, Gigondas og Tavel, der alle er vine af høj kvalitet.

Overnatning i Avignon.

Avignon - Aix-en-Provence (134 km)

Aix-en-Provence er måske indbegrebet af Provence. Her finder I hyggelige pladser og torve med små restauranter og caféer, et væld af rislende springvand og utallige små krogede gade.  Her kan I  gå en runde i Cézannes fodspor og sluttet på Granat-museet, hvor der hænger flere værker af Cézanne. Nyds også en tur op ad hovedgaden Cours Mirabeau med dens mange butikker og restauranter.

Overnatning i Aix-en-Provence.

Aix en Provence - Cannes (162 km)

På en hyggelig spadseretur gennem de snævre gade kan I se hvad Cannes har at byde på. I markedshallen Forville bugner boderne af lækre råvarer som frisk frugt, grønsager, blomster m.m. og man kan smage oliven, tapanade og naturligvis ost. Vil I smage det mere mondæne Cannes må I en tur hnd af byens eksklusive Boulevard la Croisette med palmer, fornemme hoteller og lækre butikke på den ene side og Middelhavet og havnen med imponerede store yachter på den anden side. Her finder I også Palais de Festival hvor den årlige filfestval afholdes og hvor de allerstørste stjerne har sat deres håndaftryk i fortovet.

Overnatning i Cannes.

Cannes - Grasse - Vence - Cannes (62 km)

I dag går turen til kunstnerbyen Vence. Denne autentiske perle af en by er et must for enhver kunstelsker og elskere franske middealderbyer. Byen ligger idyllisk på en lille bjergknold, omgivet af de gamle bymure ogf med en herlig udsigt over landskabet. Man forstår at kunstmalere som Matisse, Chagall m.fl.blev tiltrukket af byens charme. Tag en tur gennem byen, dels i kunstnernes fodspor, dels med øje for byen søvrige skønne detaljer som det smukke, glacerede tegltag på Chapelle des pénitents Blancs (de hvide angrendes kapel), de mange brønde og ikke mindst de pittoreske gyder med masser af småbutikker og restauranter.

Lidt uden for byen ligger det lille, men meget berømte kapel La Chapelle du Rosaire, som Matisse udsmykkede på smukkeste vis til den lokale dominikanske orden. I al sin enkelthed er kapellet noget af det smukkeste man kan forestille sig, vær blot opmærksom på de begrænsede åbningstider.

Overnatning i Cannes

Cannes - afrejse Nice lufthavn (27 km)

Afrejse til Nice lufthavn eller måske et par ekstra dage i Nice.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.332 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Nice retur
 • 9 nætter i dobbeltværelse
 • 10 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

OBS: Rejsen kan også købes uden billeje.

1 overnatning i Nice
2 overnatninger i Marseille
3 overnatningeri Avignon
1 overnatning i Aix-en-Provence
2 overnatninger i Cannes

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks "På rejse i Rhône-dalen".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011