Byen Tarbes

Et godt udgangspunkt til vandre- og cykelture i Pyrenæerne

Stemningen syder, når Tour de France kommer til byen Tarbes - en super charmerende by i det sydvestlige Frankrig med udsigt til de storslåede Pyrenæer. Cykelentusiaster fra hele verden flokkes til byen for at hylde de mange cykelstjerner, når de starter eller kører igennem Tarbes og slider sig op gennem stejle passager i Pyrenæerne. Du kan selv prøve kræfter med bjergene, hvis du lejer en cykel eller snører vandrestøvlerne, hvor du bliver belønnet med de flotteste udsigter.

Er du ikke den store cykelfan, kan du gå på opdagelse i Tarbes, der er kendt for sin imponerende arkitektur, hvilket den smukke kirke Notre-Dame de la Sède og det historiske rådhus, er to gode eksempler på. Tag en slentretur gennem gaderne, der får et eksotisk strøg af de mange palmetræer og på en tur gennem det livlige Les Halles marked, bliver du fristet af lækre lokale specialiteter og får oplevet den lokale stemning i fuld flor. Gå også en tur gennem byens grønne åndehul, Jardin Massey og besøg Massey museum, hvor husarudstillingen er særlig interessant. Her lærer du historien om husarerne og deres rolle i Frankrigs militærhistorie.

Er du nysgerrig på mere, kan du køre ud fra Tarbes og finde en vingård og smage på Madiran-vinene, som området er kendt for. Det er også oplagt at tage en afstikker til nogle af de mange andre smukke landsbyer i Occitanie-regionen.

Kort

Vis på kort