Occitanie - det ukendte Sydfrankrig for livsnydere

10 dages kør-selv-forslag til Occitanie, det ukendte Sydfrankrig

Denne pragtfulde tur tager jer rundt i det, for de fleste, ukendte Sydfrankrig. Fra imponerende og mere end to tusinde år gamle romerske bygningsværker, over eventyrlige og næsten ubegribeligt store kanaler til dybe, mystiske grotter, drømmeagtige landsbyer, olivenmøller, vingårde og royale slotte.

Med alt hvad Occitanien har at tilbyde, er 10 dage langt fra nok - men det kan der rådes bod på ved at vi tilpasser kør-selv-forslaget efter jeres ønsker. Få skræddersyet jeres egen personlige drømmerejse rundt i Occitaniens storslåede landskaber og områdets fantastiske seværdigheder.

Fra 13.814 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. 10 dages billeje

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
1.085 km

Klimapåvirkning:
1.470 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Montpellier lufthavn - Montpellier

Vel ankommet til Montpellier Méditerranée lufthavn, hvor I afhenter jeres lejebil, går turen de 10 km. ind til byen og jeres hotel. Montpellier er en dejlig åben by, hvor I kan benytte den resterende del af dagen til at slentre rundt, nyde klimaet og en middag på en fortovsrestaurant.

Overnatning på Grand Hôtel du Midi i Montpellier

 

 

 

Montpellier - Nîmes - Montpellier (113 km)

I Nîmes er der utallige minder fra romertiden, og reelt nok til en hel dag eller mere til at gå på opdagelse i historien.

Men husk på, at der også udenfor og rundt om byen ligger en række steder, der er et besøg værd.

Ikke langt fra Nîmes kan I besøge den imponerende akvædukt Pont du Gard, et af Romertidens mest imponerende bygningsværker, der i dag er på UNESCO's Verdensarvsliste. Og nær Pont du Gard finder I Uzès, en middelalderlandsby med en rig historiske arv og en juvel blandt vinstokke og oliventræer, domineret af Fenestrelle-tårnet. Allerede i 1661 skrev den franske forfatter Jean Racine i sine breve til bekendte i Paris (Lettres d'Uzès) at "nætterne her er smukkere end jeres dage".

Overnatning på Grand Hôtel du Midi i Montpellier  

Montpellier - Beziers (154 km)

Gennem Langedoc's vinmarker

Først går turen mod nord til Hérault Gorges, et ekseptionelt landskab med kløfter og slugter, nærmest som en oase midt i et landskab dækket af krat og småbevoksning. Her finder i middelalderlandsbyen Saint-Guilheim-le-Désert, der både er på UNESCO's Verdensarvsliste og opført som en etape på pilgrimsruten til Santiago de Compostela i Spanien. Landsbyen er opført omkring det smukke benediktinerkloster Gellone og anses for en af Frankrigs smukkeste. 

Herfra kan I køre til Abbaye de Valmagne nær byen Villeveyrac, inden jeres videre turmod Beziers tager jer forbi Pézenas, en by fuld af kunst og historie og med mange flotte palæer fra det 17. og 18. århundreder. Her boede Moliére i midten af 1600-tallet og optrådte med sin teatergruppe Illustre Théâtre.

I Beziers skal I gøre holdt og nyde Canal du Midi, oprindeligt 'Canal royal en Languedoc' men omdøbt under revolutionen, der er 240 km lang og blev betragtet som en af det 17. århundredes største konstruktionsarbejder. Sammen med Canal de Garonne forbinder kanalen Middelhavet med Atlanterhavet. Kanalen har ca. 350 sluser, broer og akvædukter. I Beziers kan I opleve de imponerende 9 sluser "Les Neuf Écluses de Fonséranes".

Dagens rejse slutter ved jeres overnatningssted i Assignan, der ligger ca. 30. minutters kørsel nord for Narbonne.

Overnatning på Château & Village Castigno i Assignan

Beziers - Narbonne - Carcassonne (62 km)

Dagen indledes med en kort afstikker til Minerve, en historisk by beliggende på en bakketop i en kalkstensplateau, hvor den gamle by er beskyttet af kløfter skåret af floderne Cesse og Brian. Det omkringliggende område Le Minervois lokker også med mange vinproducenter, fx Château de Minerve, Domaine Cavailles, Domain Tailhades Mayranne eller Domain Vordy.

Oliventræet er konge over alle Middelhavsområdets træer og et historisk symbol på fred og visdom. Og på vej fra Minerve til Narbonne kan I besøge en af Frankrigs største producenter L'Oulibo nær Bize-Minervois, en cooperativ olivenmølle grundlagt i 1942, der får oliven fra 1700 producenter i områderne Aude, Hérault og Pyrénées Orientales. Her kan I slentre en tur i olivenlunden og på guidede ture fortælles alt om oliven og olivenolie. 

Turen fortsætter ud til kysten med et besøg i den gamle romerske by Narbonne, hvor I kan kombinere kulturen og historien med en frokost ved Canal de Robin inden turen fortsætter ind i landet, hvor I følger Canal du Midi mod vest.

Ved ankomsten til Carcassonne ligner byen måske først og fremmest en kulisse fra en film om Middelalderen. Den spektakulære by, der er  omkranset af den imponerende bymur fra det 12.-14. århundrede, er en af Frankrigs mest berømte nationale symboler. Og for en besøgende bare imponerende og bogstavelig som at træde midt ind i middelalderen.

Overnatning på Hôtel Château & SPA Carita i Carcassonne

Carcassonne - Toulouse (101 km)

Turen fortsætter frem til Toulouse og på vejen hertil kan I nyde landskabet med vinmarker og masser af marker med solsikker, hvor det er sjovt at følge blomsternes afhængighed af solen, så de så at sige hele tiden kigger op til den.

Overnatning på Villa du Taur i Toulouse

Toulouse

Idag skal I opleve Toulouse, Occitaniens hovedstad, også kaldet La Ville Rose eller den lyserøde by på grund af de mange facader med lyserøde mursten. Her skal I besøge Le Capitole, byens symbolske bygning, der huser både rådhuset og Théâtre du Capitole, Basilica de Saint-Sernin fra det 11. århundrede og en af de største romanske bygninger i Occitanie, også på UNESCO's Verdensarvsliste samt Le Couvent des Jacobins med det stramme og alvorlige ydre og det lette og næsten svævende indre med palme-ribber der strækker sig opad.

Det er også værd at besøge Airbus fabrikkerne og Aeroscopia Museum. For at besøge fabrikkerne skal I bestille plads på deres hjemmeside og huske at medbringe jeres pas. Når det er gjort, får en en guidet rundvisning med en præsentation af det imponerende A380-program. I bestiller plads på www.manatour.fr. Aeroscopia Museum fortæller om flyvningens historie før og nu, og det andet store museum Cité de l'Espace, handler om rummet og rumfart.

Overnatning på Villa du Taur i Toulouse

Toulouse - Albi - Cordes-Sur-Ciel - Toulouse (210 km)

Dagens udflugt fra Toulouse går til to helt specielle byer - Albi og Cordes-sur-Ciel.

Albi er ikke overraskende en middelalderby med historiske bygninger fra det 10. århundrede og frem. Men overraskende er Albi også byen med Toulouse-Lautrec museet over dem alle, hvor I kan se over 1.000 tegninger og plakater fra mesterens hånd.

På vej fra Albi til Cordes-sur-Ciel kan I besøge Gaillac, Frankrig ældste vinmarker i det vidunderligt landskab, der kaldes "fransk Toscana". Her kan I besøge vinproducenter, der stolt fremviser deres produkter og også gerne sælger af dem.

Cordes-sur-Ciel blev i 2015 valgt til "franskmændenes foretrukne landsby", og for at komme ind til byen skal I gennem fem fæstningsværker før I kan opleve de hængende haver, figentræerne og mandeltræerne. 
Forfatteren Albert Camus sagde om Cordes-sur-Ciel: Den rejsende som kigger på sommerens nattehimmel fra Cordes' terrasser ved, at han ikke behøver rejse videre, for dag efter dag vil skønheden her fjerne al ensomhed.

I har ganske enkelt rigtig meget at se og opleve i dag.

Overnatning på Villa du Taur i Toulouse

Toulouse - Padirac - Rocamadour - Cahors (331 km)

Idag går turen nordpå til de imponerede grotter Gouffre de Padirac, Midi-Pyrenees mest imponerede sted ikke langt fra Rocamadour. Her kommer i dybt ned i jordens indre, hvor I vil opleve et magisk landskab med en 75 m høj naturlig grotte og lange gallerier formet gennem årtusinder af en mystisk underjordisk flod. Derefter følger en 500 m sejltur mere end hundrede meter under jordens overflade, hvor I kommer frem til det største rum Grand Dôme, den mest imponerende i Europa.

Efter denne betagende og mytiske oplevelse kommer I til Rocamadour i Dordogne-dalens hjerte. Denne ekstraordinære middelalderby ligger nærmest, som voksede den ud af klipperne. Her henføres I til en tid, hvor folk kom fra nær og fjernt for at tilbede La Vierge Noir, Den Sorte Jomfru. Ifølge legenden er hun udskåret af eremitten Amadour, som levede her i en klippehule. De lokale vidste godt hun var her et sted, men først i 1166 blev hun fundet og sat til skue, og siden har millioner af europæiske pilgrimme valfartet til kirken.

På vej tilbage til Cahors, vil det være naturligt at lægge vejen over Luzech og Château Cayx. Slottet, der jo ejes af det danske regentpar Dronning Margrethe 2. og Prins Henrik, blev bygget i det 15. århundrede for at kontrollere sejladsen på Lot-floden, som kan ses fra skråningen, hvor slottet ligger. I dag er produktion og salg af vin bortforpagtet til et lokalt firma Vinovalie, der er en sammenslutning af fire lokale vinkooperativer.

Cahors er omgivet på tre siden af Lot-floden og var en vigtig by allerede i Romertiden. Byen har også bevaret en mængde flotte middelalderhuse, der engang tilhørte det religiøse aristokrati og den bedre handelsstand. Nyd også byens symbol, Pont Valentré, en fæstningsbro fra det 14. århundrede.

Overnatning Domaine de Saint-Géry i Cahors

Cahors

Dagen i dag er en af de mere afslappende på jeres kør-selv ferie, hvor I kan nyde vejret og Cahors før turen går hjem til Danmark.

Cahors er omgivet på tre siden af Lot-floden og var en vigtig by allerede i Romertiden. Byen har også bevaret en mængde flotte middelalderhuse, der engang tilhørte det religiøse aristokrati og den bedre handelsstand. Nyd også byens symbol, Pont Valentré, en fæstningsbro fra det 14. århundrede.

Ud over at gå på opdagelse i selve byen Cahors vil vi også foreslå en kort tur til Saint-Cirq Lapopie, en lille landsby, der hører til den eksklusive klub af "Frankrigs smukkeste landsbyer". Denne lille middelalderperle ligger på en klippetop 100 m over Lot-floden og frister med smalle gader samt mange smukke og fredede middelalderhuse.  

Overnatning Domaine de Saint-Géry i Cahors

Cahors - afrejse Toulouse lufthavn (113 km)

Rejsen går nu mod Danmark enten med fly fra Toulouse eller måske med TGV-toget til Paris. Fx afgår TGV ca. kl. 08:50 med ankomst i Charles de Gaulle Lufthavn ca. kl. 14:45, hvilket nogenlunde svarer til køretiden fra Toulouse til Nice. Priserne starter ved ca. 60 € pr. person og så kan i slappe af og nyde turen i al bekvemmelighed, mens Frankrig "flyver" forbi udenfor!

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 13.814 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Montpellier / Bordeaux - Kastrup
 • 9 nætter i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 10 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

2 overnatninger i Montpellier
1 overnatninger ved Beziers
1 overnatning i Carcasonne
3 overnatninger i Toulouse
2 overnatninger i Cahors

Pris pr. person i dobbeltværelse fra 6.992 kr. 

OBS: Turen kan også købes uden fly og billeje.

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Toulouse, Narbonne eller Montpellier eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag i det sydvestlige Frankrig.

Og vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011