Slottet Château de Flaugergues

Sommerresidens for de rige og berømte

Flaugergues blev bygget i slutningen af det 17. århundrede, som én af de såkaldte 'Folies'. Disse folies, der altid lå i landlige omgivelser rundt om Montpellier, blev bygget af en ny gruppe aristokrater, hvis rigdom kom fra at gøre tjeneste for kongen. Og netop fordi de lå i landlige omgivelser var de imponerende haver en del af konceptet. De fleste blev sommerresidenser for Montpelliers rige og berømte i det 18. århundrede. Det smukke château ligger blot en times kørsel fra byen Nimes, så det er ikke lang vej tilbage i tiden.

de elegante haver

I 1696 købte Etienne de Flaugergues en fin bygning. Han var rådgiver ved det nationale revisions-kontor i Montpellier, Cour des Comptes, og derfor en yderst holden man. Derfor gav han også huset sit eget navn, Château de Flaugergues. Over de næste 45 år udvidede og forskønnede han huset, så det forvandledes til den skønhed, I kan opleve i dag. De enkle, men smukke haver rundt om huset dannede snart mode for tilsvarende haver. For selvfølgelig ønskede de velhavende kongelige rådgivere sig et liv på landet i de skønneste naturomgivelser ganske tæt på byen.

I 1811 blev Flaugergues ferieresidens for familien Boussairolles, der ejede et nærliggende slot. Og ved derfra af gå i arv fra generation til generation kan huset i dag fortælle historien om tidens vigtige personer i Montpellier.

Gå på opdagelse i historien

I dag rummer huset flere flamske tapeter fra det 17. århundrede, flotte møbler fra det 18. århundrede og en fornem samling porcelæn og stentøj samt dokumenter om Montpelliers historie. Også haverne, der er opført som 'Monument Historique' er værd at besøge. Her findes også en restaurant og en butik, hvor I bl.a. kan købe husets egne vine.

Kort

Vis på kort