Cordes-sur-Ciel

Højt på en bakketop...

En af Frankrigs smukkest beliggende middelalderbyer kan du opleve i Occitanie regionen i det sydvestlige Frankrig. Kommer du fra Toulouse, har du en smuk køretur mod nordøst på bare en times tid. Glem alt om høje hæle – vejen til Cordes-sur-Ciel er stejl på smalle, brostensbelagte gader og gennem 5 fæstningsværker. Det kan give lidt sved på panden, men du bliver til gengæld belønnet med en charmerende atmosfære fra allerførste trin og en storslået udsigt over det smukke område. Du kan også spare på kræfterne og tage det lille ”tog” til toppen, hvor du samtidig får fortalt byens historie på vej til toppen.

Inspiration

En befæstet by domineret af gotisk arkitektur

Cordes-sur-Ciel er en rigtig middelalderby, bygget i kæmpestore sten, hvilket giver en rustik og varm atmosfære, der er blevet som en magnet for besøgende. Gå en tur i de smalle gader og læg mærke til den smukke gotiske arkitektur fra 1280 til 1350, der var byens 'gyldne tidsalder'. På den tid voksede byen så hurtigt, at forsvarsmurene måtte udbygges hele 5 gange. Er du glad for at tage billeder, så er der skønne motiver rundt om hvert et hjørne, der vil tage sig godt ud i feriealbummet.

Cordes har siden 1940érne tiltrukket kunstnere som malere, forfattere, keramikere, guld- og sølvsmede og billedhuggere, så elsker du lokale kunst- og håndværksbutikker, vil du blive forelsket i Cordes-sur-Ciel.

Bonusinformation om Cordes-sur-Ciel:

  • I 2015 blev Cordes-sur-Ciel valgt til "franskmændenes foretrukne landsby".
  • Forfatteren Albert Camus sagde om Cordes-sur-Ciel: Den rejsende som kigger på sommerens nattehimmel fra Cordes' terrasser ved, at han ikke behøver rejse videre, for dag efter dag vil skønheden her fjerne al ensomhed.
  • Jardin des Paradis – en smuk have i udkanten af byen, der består af flere haver i tre niveauer. Her kan du finde masser af inspiration til din egen have.
  • Museum of Art of Sugar and Chocolate – anderledes museum med mange forskellige genstande, der har det til fælles, at de udelukkende er lavet af sukker og chokolade.

Kort

Anbefalet af Niels - butikschef i Aalborg

Hvis du forlader Cordes-sur-Ciel og kører mod Gaillac, kommer du igennem det de lokale kalder for ”Fransk Toscana”. Det bølgende landskab lokker med masser af vingårde, hvor du kan stoppe og smage på de lokale varer.

Vis på kort