Havnebyen Honfleur

Nyd livet i Normandiets svar på Nyhavn

Leder du efter en lille pause på din kør-selv-ferie i Normandiets calvados-region? Så er Honfleur et godt bud. Den lille havneby mellem Caen og Rouen, stråler af romantisk idyl og strutter af det gode liv. Især i byens hjerte, det gamle havnebassin Vieux Bassin, hvor det emmer af løssluppen Nyhavns-stemning. Og blandt bindingsværkshusene i de krogede gader bag havnen, er det tydeligt, at den lille by i århundreder har sovet tornerosesøvn og først for nylig er vågnet op til et nyt årtusinde. Det kan man jo ikke andet end at knuselske.

Tag imod invitationen og nyd et par timer i solen

Havnebassinet i Honfleur er omgivet af de smukkeste historiske huse fra 1600-1700-tallet med smedejernsbalkoner og skifertage. Det charmerende område minder om Nyhavn med de utallige restauranter, der kæmper om opmærksomheden, og den tilbagelænede, livsnyder-stemning. Smørrebrødsplatterne er nok erstattet af store fade med østers og alt godt fra havet, og øllen er skiftet ud med cider eller vin. Men den løsslupne klirren af glas under de opslåede parasoller og den hyggelige summen af samtale er den samme.>

Det er oplagt at sætte sig her og nyde udsigten, stemning og bare livet generelt. Vær dog opmærksom på, at det - ligesom Nyhavn - er lidt af et turistområde og priserne derfor er skruet et godt stykke i vejret.

En kunstner værdig

Går du en tur rundt i den gamle bydel, der udfolder sig bag havnen, åbenbarer den ene gade efter den anden charmerende bindingsværkshuse, små baggårde med cafeer og søde butikker. I midten af hele herligheden ligger Saint Catherine-kirke, der blev opført i 1400-tallet og er den eneste kirke bygget fuldstændigt af træ i Frankrig. Den er skæv og faldefærdig, men har en eventyrlig aura omkring sig. Det er ikke overraskende, at flere store kunstnere i sin tid har fundet sig tilrette her i Honfleurs idyl. Heriblandt Claude Monet og Eugéne Boudin, der sammen med mange andre kunstnere slog sine folder på pensionatet La Ferme Saint-Siméon. Deres kunst kan du selvfølgelig opleve på Musée Eugéne Boudin.


"Tag dig god tid til at snuse rundt i de mange specialbutikker i den gamle bydel. Skinker, cider, chokolader og mange andre spændende ting fylder i butiksvinduerne"

- Maria, rejsespecialist i Odense


Kort

Vis på kort