Klippen Colline du Château i Nice

Se Nice i fugleperspektiv

Den 93 meter høje klippe, Colline du Château, beskytter Nices gamle bydel mod Middelhavet. Som en grøn ø, der svæver over byens røde tegltage, byyder Colline du Château på den nok smukkeste udsigt over Nice. Fra toppen viser ikoniske Promenade des Anglais, den gamle by, havnen og ikke mindst det glitrende Middelhav sig fra deres absolut bedste side. Når du går igennem parken mærker du den kølige brise og støvregnen fra det kunstige vandfald, som tilsammen køler dig lidt af i den hede sommervarme. Du kan nå op til parken og den vilde panoramaudsigt ad trapper og stier, der slynger sig rundt om klippen. Vil du gerne spare lidt på kræfterne i benene, kan du i stedet tage elevatoren op.

slotshøjen uden slot

Som navnet Colline du Chateâu (Castle Hill) indikerer, lå der engang et slot, eller rettere et citadel, på toppen af den grønne klippe. I århundreder tjente området som et mageløst forsvarsværk, og herfra har både ligurerne, grækerne og romerne sat deres præg på Nice og den franske kyst. I 1706 beordrede Louis 14. dog citadellet nedlagt, og i dag er der kun få ruiner tilbage. Du kan dog stadig få en svag fornemmelse af, hvordan citadellet tog sig ud, særligt hvis du læser informationsskiltene, som er placeret flere steder i parken.

Der er også lidt sjov for børn

Det kan godt være lidt svært at lokke børnene til at gå den lange tur til toppen af Colline du Chateâu, men den fine legeplads, der ligger på vejen, kan måske være netop den motivation, der skal til. Og hvis det ikke kan gøre det alene, så kan I sammen tage med det charmerende, hvide tivolitog, der inkluderer en tur til toppen af klippen på sin tur rundt i byen. Så får både du og børnene en sjov tur til toppen af Nice.
 


"Når du har betragtet Nice fra toppen af Colline du Chateâu, er det oplagt at gå en tur i den gamle bydel og nyde en drink i de skyggefulde gader"

- Ditte, Rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort