Pau - et knudepunkt for Tour de France

Cykelentusiast eller ej - Pau er fuld af seværdigheder

Er du en vaskeægte cykelentusiast eller ønsker du blot at opleve en smuk fransk by med en rig historie og betagende natur, er Pau et oplagt mål for dig. Du kan tage del i Tour de France-festlighederne, udforsk byens kulturelle skatte og tag på eventyr i de fantastiske Pyrenæer.

Har du planer om at opleve Tour de France? Den hyggelige by Pau er en af gengangerne på ruten – mere end 70 gange har Pau været på rutekortet i Tour de France. Byen ligger ved foden af de vestlige Pyrenæer og et sandt paradis for cykelentusiaster. Når Touren kommer til Pau, fyldes gaderne med fest, farver og masser af energi og tilskuerne flokkes på Boulevard des Pyrénées for at heppe på rytterne, når de suser forbi.

Hvis du ikke er i Pau under Touren, byder byen stadig på en bred vifte af oplevelser. Det historiske centrum lokker med smukke bygninger og en herlig atmosfære. Du kan besøge det storslåede Château de Pau, udforske de charmerende brostensbelagte gader med cafeer og små butikker og nyde en afslappende gåtur langs floden Gave de Pau. Du skal selvfølgelig også forkæle dig selv med lækker fransk mad og vine på en af byens mange restauranter og caféer.

Inspiration

Seværdigheder i Pau

  • Gå en tur langs Boulevard des Pyrénées - den smukke boulevard med panoramaudsigt over Pyrenæerne og hyggelige cafeer.
  • Pau-katedralen fra det 12. århundrede er et enestående eksempel på gotisk arkitektur. Indenfor kan du beundre katedralens farverige glasmosaikker og kunstværker.
  • Musée des Beaux-Arts kan du opleve en unik samling af kunstværker fra forskellige tidsepoker.
  • Nyd en slentretur gennem Parc Beaumont - en frodig park i byens centrum. Her kan du tage på picnic mens du nyder parkens mange haver eller hvad med en bådtur på søen?
  • Besøg også de lokale markeder, hvor du kan smage på lokale delikatesser som baskisk ost, pølser og cider.
  • Pau er et godt udgangspunkt til udflugter i Pyrenæerne. Lej en cykel og prøv kræfter med bjergene eller snør vandreskoene og begiv dig ud på de flotteste vandreture. Uanset hvad du vælger, bliver du belønnet med de mest fantastiske udsigter.

Kort

Vis på kort