Strandbyen Biarritz

Lækre strande hvor surfere fra hele verden mødes

Biarritz ligger i det sydvestlige Frankrig i smørhullet mellem Pyrenæerne og Atlanterhavet i det smukke område Pays-Basque. Byen emmer af charme, liv og atmosfære, og giver dig - hvad end du er surfer eller strandløve - den perfekte kombination af sommer, sol og lækre strande. Her er du omgivet af smuk og enestående natur, og dine muligheder for aktiv ferie – uanset om du er til surf, vandring eller andet – er rigtig gode.

Napoleons ferieby

Du finder ikke typisk baskiske bindingsværkshuse i Biarritz, men derimod huse der peger mod den romantiske stilart. Dette skyldes, at byen først blev ”opdaget” i det 19. århundrede, af Napoleon og den franske kejserfamilie. Fra 1854 begyndte de at holde sommerferie i Biarritz, og byen som før var et lille fiskerleje, blev hurtigt forvandlet til et mondænt og elegant badested – og det er stadig samme stil i dag.

Surfing i centrum

Det er tydeligt at det er interessen for surfing der er størst her, både blandt lokalbefolkningen og turisterne. De fleste tror, at surfing er en sport for eventyrlystne drenge først i 20'erne. Men virkeligheden er en helt anden. I vandet mødes alle aldre og begge køn, professionelle og backpackere, arbejdsløse og businessfolk.

Kort

Vis på kort