Surfing i Biarritz

Hop i bølgen

Hvis du er til surf, strand og vand, så er Biarritz the place to be. Den historiske kystby er, med sin ideelle placering ud til Biscayabugten og hele seks strande, et surfparadis uden lige. Uanset om det er den garvede surfer, den usikre nybegynder eller børnefamilien, der gerne vil have fællesaktiviteter på ferien, har Biarritz lidt af hvert at byde på. Så fat surfbrættet og spring ud i en oplevelsesrig kør-selv-ferie i det sydvestlige Frankrig.

Inspiration

Surfsportens Europæiske hovedstad

Surfsporten kom til Europa i 1957 og tog sit europæiske udspring i netop Biarritz. Den sydvestfranske kystby er siden blevet kendt som velrenommeret spaby og mondænt ferieparadis, men surftraditionen holder stadig fast. Byens mange strande sikrer en stor variation i terræn, niveau og omgivelser for de mange surfere, der hvert år besøger kystbyen. Mens La Côte des Basques især henvender sig til begyndere, er Le Club velbesøgt af de mere øvede surfere. Langs byens kystlinje findes en række klubber, der tilbyder surfkurser til både begyndere og let øvede. Hvis familiens mindste skal prøve kræfter med de franske bølger, er der endda et vidt udbud af såkaldte ”surfcamps”, så børnene kan få en sikker indføring i surfsportens kunst.

Strande for enhver smag

Biarritz’ seks strande har lidt af hvert at byde på - til alle præferencer og niveauer. Byens største, La Grande Plage, strækker langs det centrale Biarritz og der er derfor ikke er langt fra solbadning og strand, til shoppingmuligheder, caféer og restauranter. Med dens hvide sandbanker er den et stort tilløbsstykke. Er man til en mere intim strandoplevelse, kan La Plage du Port-Vieux anbefales. I ly af en tilvokset klippe finder du en lille strandplet, hvor familiens yngste kan bygge sandslotte i ro og mag.

 

Kort

Vis på kort

Find bil, hotel og fly