Gibraltar

Gammel engelsk koloni

Gibraltar, den gamle engelske kronkoloni, er domineret af en imponerende 426 meter høj klippe, der har skaffet halvøen tilnavnet The Rock. Her kan I opleve et imponerende vista over Europa og Afrika. Gibraltar er dog primært kendt for sine vilde berberaber, sjældne fuglearter samt delfiner, hvaler og skildpadder. Gibraltars fascinerende flora og fauna kan opleves i Alameda Gardens Wildlife Park eller i Upper Rock Nature Reserve. Gibraltar har hele seks strande langs sin kyst, og det eksotiske havmiljø gør det til et attraktivt sted at dykke.

PS. Ja, vi ved at Gibraltar er britisk kronkolini, men har valgt at tage den med i vores Spanien sektion da det er en naturlig del af en kør-selv-ferie i Andalusien.

 

Inspiration

Toldfrie varer og udsigt til Nordafrika

Når du står på toppen af den enorme godt 400 meter høje Gibraltarklippe i den sydligste del af Costa del Sol, kan du nyde udsigten til Nordafrika, der ligger på den anden side af Gibraltarstrædet. Gibraltar har været engelsk kronkoloni siden den spanske arvefølgekrig i begyndelsen af 1700-tallet. Når du rejser hertil i dag, finder du derfor et toldfrit område med masser af turister, pubber, fish’n’chips og forretninger. Gibraltar er i øvrigt også tilhørssted for en lille koloni af de haleløse – og meget frække – Gribraltar-aber, der er de eneste vildtlevende aber i Europa. Sagnet fortæller, at det engelske herredømme vil ophøre den dag, hvor den sidste Gibraltarabe dør.

en lille bid af England

På Costa del Sol kan du holde ferie i to lande på én gang. Et par timers kørsel vest for Malaga ligger Gibraltar, hvor du kan opleve en lille bid af England. Gibraltar er britisk oversøisk territorium - en 2,5 km2 klippe-halvø, der ligger ved indsejlingen til Middelhavet. Gibraltar er et perfekt sted for en heldagsudflugt, hvor du kan shoppe, nyde en pint på en ægte engelsk pub og besøge den smukke drypstenshule St. Michaels Grotte. Parker eventuelt bilen i La Linea og gå over landingsbanen ud til Gibraltar. 137 km fra Malaga – ca. 1 time og 45 minutters kørsel.

Kort

Vis på kort