The Dark Hedges

Fantasiens allé

The Dark Hedges er en allé med imponerede bøgetræer, plantet af familien Stuart i 1775 for at skabe en imponerede indkørsel til deres palæ Gracehill House, midtvejs mellem Ballymoney og Ballycastle. Nu er The Dark Hedges nok mest kendt fra tv-serien Game of Thrones som Kingsroad, hvor Arya og Gendry flygter fra King's Landing i slutningen af ​​anden sæson's "The North Remembers".

Et truet naturfænomen...

Desværre kan det spektakulære syn snart være fortid. De store træer er nu formodentligt ca. 240 år gamle og nærmer sig slutningen af deres liv, da bøgetræer normalt bliver omkring 250 år. Træer har normalt tre faser i deres liv; den første tredjedel vokser de, den anden tredjedel gavner de landskabet og i den sidste tredjedel går de i forfald. Naturligvis kan man plant enye bøgetræer, men er vil jo gå mere end 100 år før de når en nogenlunde størrelse.

Træerne i The Dark Hedges træer har desuden levet i et fjendtligt miljø med biler og turistbusser, der bl.a. har haft indflydelse på deres rødder. Idag er Bregagh Road, der er vejen gennem The Dark Hedges, lukket for trafik, og man kan håbe, at dette tiltag vil give træerne lidt ekstra tid. Oprindeligt var der omkring 150 træer i alléen, men nu er der kun omkring halvdelen tilbage og der er stor uenighed om hvorlænge de kan overleve.

...med indbygget uhygge

Ifølge legenden hjemsøges The Dark Hedges af et spøgelse kaldet Gray Lady, der færdes hen ad vejen og flakker fra træ til træ. Hun hævdes at være enten James Stuart's datter (med tilnavnet "Cross Peggy") eller en af husets tjenestepiger, der døde under mystiske omstændingheder eller en ånd fra et forladt kirkegård under markerne, som på Halloween får besøg af andre ånder fra kirkegården!

Vis på kort