Ásbyrgi kløften

Enorme klippefacader tårner sig op

Ásbyrgi er en imponerende kløft, som er 3,5 kilometer lang og 1,1 kilometer bred. Den hesteskoformede kløft ligger i Jokulsargljufur nationalpark, kun 50 kilometers kørsel fra Husavik. Det antages at kløften blev formet under sidste istid for 8 til 10 millioner år siden, efter et katastrofal gletsjerspring, der er en pludselig opstået oversvømmelse fra en gletsjer, som ofte sker på grund af et vulkanudbrud under selve gletsjeren.

Når du ankommer til kløften, vil du hurtigt blive betaget af de 100 meter høje klippefacader som tårner sig op i området. I selve kløften er det muligt at campere. Der er også lavet adskillige stier, som snor sig igennem kløftens tætte skove – noget som man sjældent ser på Island.

 

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort