Det geotermiske område Námafjall Hverir

"Man kan høre mudderhullerne koge og mærke svovlen i næsen"

Kommer du kørende fra Mývatn-området i det nordlige Island og over det lille bjergområde, kan du på lang afstand se dampskyer stige op til højre for dig. Det er fra det geotermiske område kaldet Námafjall. Mere end måske noget andet sted i Island kan du virkelig lugte svovlen her, der er så karakteristisk for steder med vulkansk aktivitet. En lugt, der mest af alt minder af rådne æg. Men i følge Christina fra vores kontor i Lyngby er det det hele værd for at opleve hvordan jorden syder og koger af geotermisk aktivitet i de gigantiske mudderhuller. Og om sommeren får de boblende huller nogle helt fantastiske farver, der ikke kan andet end få dig til at klikke løs på kameraet. 

Inspiration

Mærk jordens enorme energi helt tæt på

Lugten bliver mere og mere gennemtrængende jo tættere du kommer på Námafjall. Du kan høre hvordan mudderhullerne koger, og se dampen kommer op ad flere sprækker i jorden. Jordfarve og brune nuancer dominerer området, men om sommeren dannes der farverige krystaller i kanten af mudderhullerne, der giver det mest fantastiske farvespil i turkis, lilla og gul. Námafjall er et af de spændende geotermiske områder, som du finder omkring vulkanen Krafla i det nordlige Island. Dette super aktive område er en anderledes oplevelse og noget, du absolut bør unde dig selv, hvis du er på kør-selv-ferie i det nordlige Island. Og så ligger det tæt på blandet andet Mývant Natur Bad, Grjótagjá grotten og Hverfjall-krateret, så der er ingen undskyldning for ikke at tage forbi.

Pas på! Jorden koger

På smalle stier kan du bevæge dig rundt mellem de varme mudderhuller og dampende revner i jorden. Det er dog vigtigt, at du bliver på de anviste stier, for dampene kan være ekstremt varme. Du skal tænke på, at jorden decideret står og koger! Kommer du til at gå igennem mudderet, der ligger i pytter flere steder, er det ligesom klister. Det er tungt og sidder rigtig godt fast, så du skal tænke over, hvilke sko du har på, for de kan nemt blive ødelagt. Visse steder kan du komme rigtig tæt på og gå lige igennem den tætte tåge af damp. Man kan nærmest smage dampen og en fair advarsel: svovl smager ikke synderligt godt, men det er heldigvis ikke farligt. Et must, når du besøger Námafjall er desuden at tage en vandretur op på bjerget, hvor du får en vildt flot udsigt over hele området.

Parkeringspladsen ligger ret tæt på Námafjall, så du skal ikke gå særlig langt for at opleve det hele. Derfor er det en tur, som hele familien kan være med på, og de fleste vil absolut synes, at det er en spændende og anderledes oplevelse.

 

Christina - Lyngby

Ikke langt fra området bliver der bagt brød i jorden. lokale og nogle af hotellerne har nemlig en form for kar, der ligger i jorden, hvor brødet bliver bagt af varmen fra jorden i 24 timer. Er du heldig kan du få mulighed for at smage det på lokale restauranter

Kort

Vis på kort