Flyvraget ved Sólheimasandur

Flyet står som en skulptur i det sorte sand

Tilbage i 1973 blev et amerikansk Navy Douglas Super DC-3 fly tvunget til nødlanding på Sólheimasandur sorte strand. Heldigvis overlevede alle ombord, men de efterlod flyet bag sig, som var blevet helt smadret efter landingen. Kontrasten imellem det sorte sand og det efterladte hvide fly er meget spektakulært.

Er du på kør-selv-ferie i Island og kommer fra Vík í Mýrdal, er det en køretur på ca. 20 minutter til parkeringspladsen, hvorfra du starter vandreturen til flyet.
Tag de gode vandresko på, for turen ud til flyet er 4 kilometer lang, hvor du går igennem et meget ensartet område. Når du kommer tilbage, kan du fx fortsætte til Skógafoss og Seljalandsfoss vandfaldene, som du sagtens kan nå at opleve samme dag.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort