Vandfaldet Seljalandsfoss

Bag det brusende forhæng

Har du nogensinde spekuleret på hvordan et vandfald ser ud bag det brusende forhæng? Om landskabet udenfor splittes i tusindvis af farverige atomer eller om guldet for enden af regnbuen, der skabes af vandmasserne, findes herinde? Seljalandsfoss, på Islands sydkyst, giver dig denne unikke mulighed.

Inspiration

Når gletsjere møder gejsere

Når iskolde gletsjere møder brandvarme gejsere, termisk undergrund og vulkaner, så skaber det rigtig meget smeltevand, som ender ud i øens tusindvis af smukke vandfald. Et af de smukkeste er det 65 meter høje Seljalandsfoss, der gemmer en på en helt særlig detalje - nemlig at en lille sti fører dig helt om bag vandfaldet. Gåturen er kort, men stien knudret og glat, så tag et par gode vandrestøvler på alligevel.

#nofilter

Er du i Island mens der er nordlys eller timer du besøget med en solnedgang, er der garanti for et #nofilter til dit Instagram-billede. Når dagen går på hæld, danser solens farvede partikler igennem de glimtende vandmasser og danner de klareste regnbuer, som står i perfekt kontrast med den mosgrønne farve, der, som en bøtte spildt maling, breder sig ned af klippesiden. I vinterperioden er stien lukket, og du kan således ikke komme ind bag ved vandfaldet. Men lover meteorologerne nordlys, bør du tage mod Seljalandsfoss alligevel, blot for at betragte vandfaldet udefra med dansende nordlys som baggrundskulisse."Tag regntøj med – uanset vejr bliver du våd. Men når du først når bagsiden af vandfaldet, er oplevelsen klart et par våde sko værd"

- Henrik, Rejsespecialist i Aalborg


 

 

kort

Vis på kort

Oplev Island - Skab din egen historie