Miðlina - gangbroen mellem kontinenter

Gå fra Europa til Nordamerika på få sekunder

Det virker umiddelbart umuligt at gå fra Europa til Nordamerika i løbet af få sekunder, men Island er et unikt sted, hvor selv umulige ting kan lade sig gøre. På Reykjanes-halvøen finder du Miðlina, som også bliver kaldt ”Broen imellem kontinenter”. Gangbroen er 15 meter og oprindeligt opkaldt efter Leif den Lykkelige, og er bygget henover over den Midtatlantiske ryg, som skiller Eurasien og det Nordamerikanske kontinent. Ved opførelsen af broen ville man symbolisere båndet mellem de to kontinenter, det nye og det gamle. Så du kan faktisk gå fra Europa til Nordamerika i løbet af få sekunder. Fra broen kan du se ud mod vandet, og du kan også tage turen ned i kløften, hvor du kan gå under broen, og dermed gå lands de to kontinentaleplader.

Hvert år bliver afstanden mellem de to kontinentalplader 2,5 cm. større, hvilket kan ses flere steder på Island, blandt andet i Thingvellir nationalpark. Som mange andre steder i Island er området dækket af det sorte lava sand. Vil du gerne bruge mere tid i området kan du også ligge vejen forbi bugten, Stóra-Sandvík, hvor den sorte sandstrand ligger i kontrast til de grønne græs klitter.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort