Seltún geotermiske område

Boblende mudderpøle og flotte farver

Seltún er et fascinerende geotermiske område på Reykjanes-halvøen, som ligger ca. 35 kilometer syd for hovedstaden Reykjavik. Området er kendt for sine boblende mudderpøle og rygende jord. Hvis du kan se igennem de osende svovldampe, vil du undre dig over de mærkværdige farver jorden har fået. Mest af alt ligner det hærværk forsaget af Pablo Picasso eller Asger Jorn – men de flotte farver er et værk, som områdets mineraler og sulfater kan prale af.

Du kan nemt udforske området. Fra den nærliggende parkeringsplads, er der blevet bygget gangbroer og stier. For enden af stien er der bygget en platform, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt ud over Seltún. Hvis du har lejet en bil, tager køreturen fra Reykjavik kun 30-40 minutter. Det vil være oplagt at kombinere Seltún med Den Blå Lagune, der ligger 30-40 minutters kørsel videre mod vest.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort