Museer, kunst og kultur i Island

Når du vil dyrke både fortiden og nutiden.

Er du nysgerrig på den sagnomspundne, nordiske fortid i Island? Eller interesseret i landets moderne kunst? Måske behøver du bare et pusterum fra de mange udflugter ud i den vilde natur. Uanset, så er der et hav af spændende museer i Island, hvor du kan dyrke både fortiden og nutiden og få et fantastisk indblik i Islands fascinerende kultur på din kør-selv-ferie i Island.

Inspiration

Lad fortiden komme til live

Sagaer, vikinger og bosættelser tilbage fra den nordiske kulturs spæde begyndelse. Det vrimler med spændende historie på Island, og masser af museer til at formidle den. Besøg fx det audiovisuelle museum Tales from Iceland og få indblik i islændinges unikke liv på en super engagerende måde, eller bliv klogere på sagerne på Saga Museet. Du kan også dykke ned i vikingernes historier på Vikinge Museet eller få et kig ind i de første bosættelser på diverse friluftsmuseer i hele landet. 

Der er heller ikke sparet på små nichemuseer og naturformidling. Uanset om du er til folkemusik, interesseret i det arktiske dyreliv og hvaler eller sågar islandsk punk-musik, så findes der et museum præcis til dig. På planetariet kan du få en fantastisk oplevelse med det fascinerende nordlys eller udforsk gletsjere, vulkaner og ishuler på Perlan og Lava Museet.

Moderne kunst og kultur i storbyen

Islændinge er generelt storforbrugere, når det kommer til kultur. I hovedstaden Reykjavik finder du derfor et væld af store kulturhuse som operaen, balletten og det nye koncerthus Harpa. Vil du derimod udforske den islandske kunstscene, så skal du lægge vejen forbi Kulturhus Nordens Hus, National Gallery of Iceland eller Reykjavik Kunstmuseum. Her kan du få lov at opleve nogle af de mest ikoniske islandske kunstnere i smukke omgivelser. 

Læs også: Naturoplevelser i Island

kort

Vis på kort