Rejser til Reykjavik

Reykjavik – ideel til en weekend eller pitstop

 

Overvejer du et lidt anderledes rejsemål til en weekend, bør du bestemt overveje Reykjavik. Det er særligt populært som pitstop på vej over Atlanten til USA eller Canada.

Rejser du til Reykjavik, bliver du mødt af en ”lille storby” med enestående arkitektur, et festligt og farverigt natteliv, der overrasker de fleste og ikke mindst super shopping til billige priser.

Uden for Reykjavik ligger en barsk men fantastisk natur, der er perfekt til en dagsudflugt i lejet bil. Og på den korte vej fra lufthavnen til Reykjavik, kan du jo lige stoppe i Den Blå Lagune og forkæle dig selv med et varmt termisk bad.

Se videoen hvor René guider dig til Reykjaviks seværdigheder og spisesteder med lokale specialiteter. Bliv inspireret og bestil din rejse til Reykjavik. Udfyld din rejseperiode i søgeboksen og klik ”Søg rejse”. Så vælger du blandt mange spændende hoteller og rejser til Reykjavik.

Se filmen
Rejser til Reykjavik
Oplev Reykjavik på rejse til Island

Inspiration

Vis på kort

Reykjavik - en af verdens mindste hovedstæder

Selvom mere end en tredjedel af hele Islands befolkning lever i Reykjavik, er det en af verdens mindste hovedstæder. Alligevel har Reykjavik formået at skabe et ry for at have en musik- og kulturel scene på internationalt niveau. Det samme glæder for det festlige natteliv med super trendy steder, der sagtens kan konkurrere med de bedste steder i metropoler som fx London. Kaffibarinn er bl.a. et af de steder, der efterhånden står beskrevet i alverdens guidebøger og magasiner.

HARPA - super moderne musikhus i Reykjavik

I 2011 åbnede Reykjaviks nye musikhus, HARPA. Arkitekten bag er danske Henning Larsen og musikhuset er bestemt et besøg værd alene på grund af arkitekturen. Det er også her Islands store musikfestival Airwaves har sit udgangspunkt.HARPA ligger centralt på havnen og blot et stenkast fra Reykjavik bycentrum.

En god middag i Reykjavik

På havnen i Reykjavik får du en god frokost på Sægreifinn. Her serverer den pensionerede skibskok, Kjartan, hvad siges at være verdens bedste hummersuppe. På en kold dag i Reykjavik, smager den da også særligt godt og varmer hele kroppen igennem.

Reykjavik har masser af gode restauranter med billige priser. En af de allerbedste madoplevelser får du på Fishfactory, som kombinerer islandske ingredienser med inspiration fra alle verdenshjørner. Det giver et fusionskøkken ud over det sædvanlige og en middag her kan anbefales.

Reykjavik i dagstimerne

Reykjavik bør du bestemt også opleve i dagtimerne, for der er flere interessante steder du kan besøge. Du kan fx starte ved Hallgrimskirken, hvor tårnet skyder ca. 75 meter til vejrs og kan ses overalt. Hvis du tager med elevatoren op i tårnet, bliver du belønnet med en fabelagtig udsigt ud over Reykjavik.

Et andet godt udsigtspunkt er Perlen, du ikke kan tage fejl - den ligner faktisk en kæmpe UFO. Ønsker du at lære lidt om Islands historie bør du besøge Nationalmuseet, der fortæller landets historie lige fra vikingetiden.
 

Super shopping i Reykjavik

I Reykjavik har du overraskende gode muligheder for shopping. Laugavegur er byens shoppinggade, hvor du finder alle de kendte mærkevarebutikker. Leder du efter kunst og håndværk, skal du finde hen til Skolavordustigur. Foretrækker du at have det hele samlet under ét tag, er der fx Smaralind og Kringlan shoppingcenter.

Den Blå Lagune – wellness for alle

Du kan næsten ikke undgå at rejse til Reykjavik uden at besøge Den Blå Lagune. Der kan du boltre dig i det varme, mineralholdige vand ude i det fri. Du har også mulighed for en dejlig afslappende massage og hvad med at slutte besøget af med et godt måltid på restauranten? Den Blå Lagune ligger mellem Reykjavik og byens internationale lufthavn, Keflavik, og det kan derfor anbefales at besøge lagunen på vej til eller fra lufthavnen.

 

Naturoplevelser tæt på Reykjavik

Flere af Islands kendteste seværdigheder kan du nå på en dagsudflugt fra Reykjavik. Du kan leje en bil, der giver dig friheden til at opleve det i dit helt eget tempo eller tage på en arrangeret udflugt. På en enkelt dag eller to kan du nå klassikere som fx Gullfoss, Geysir området og þingvellir.

Gullfoss er Islands største og absolut mest imponerende vandfald, hvor kæmpe vandmasser styrter 30 meter ned i 2 km lang kløft.

Geysir området ligger tæt på Gullfoss. Via afmærkede stier kan du se den specielle park med varme kilder, små søer og kratere. Ikke langt derfra (nogle få hundrede meter) kan du se hvordan den aktive gejser, Strokkur, sender kaskader af varmt vand og damp op i 30 meters højde. I området er der både restaurant, kiosk og butik, hvis du trænger til noget.

Islands første nationalpark ved þingvellir er et meget specielt område. Det var her at Altinget, verdens ældste demokrati, så dagens lys i 930. Selve området lokker med en spændende natur som fx þingvallavatn (Islands største sø), et barsk landskab fyldt med dybe sprækker og aktive vulkaner.

 

Udflugter fra Reykjavik

Rejser du til Reykjavik, bliver du præsenteret af en bred vifte af udflugtsmuligheder. Hvad siger du fx til at komme på hvaludflugt? Havet omkring Island er fyldt med flere arter havpattedyr. Du kan være heldig at se forskellige slags hvaler, legesyge delfiner og nysgerrige sæler.

Skal det være vildt, kan du prøve kræfter med river rafting, snescooter eller trekking med guide på en af Islands gletsjere. Mulighederne er mange og uanset hvad du vælger er du garanteret rejseminder for livet.

Kontakt