Øgruppen Vestmannaeyjar

Øgruppe med en fantastisk natur og brutal historie

Vestmannaeyjar består af 15 øer ud for Islands sydkyst. I dag tiltrækker den islandske øgruppe, Vestmannaeyjar, flere tusinde turister, især pga. af den fantastiske natur øerne gemmer på. Den primære grund til at mange turister tager båden ud til øgruppen, er for at komme helt tæt på de 10 millioner søpapegøjer, der bygger rede imellem maj og september. Ud over det rige dyreliv, er besøgende også interesseret i flere attraktioner såsom Eldfell-krateret, Stóraklif og Heimaklettur.

Vestmannaeyjar har en mørk og fascinerende historie. Den største ø, Heimaey, blev besat af Ingólfr Arnarson og hans hustru Hallveig Fróðadóttr i 1624 – som de første bosættere på øerne. Med dem havde de taget adskillige irske slaver med sig. Disse slaver dræbte efter et par år Hallveig, og i hævn dræbte Ingólfr sine slaver. Siden denne brutale hændelse, er øgruppen blevet opkaldt efter disse ”West men”.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort