Sælkolonien ved Ytri Tunga stranden

Spot nysgerrige sæler på Snæfellsnes-halvøen

Ytri Tunga er en helt almindelig islandsk gård, som gemmer på en lille hemmelighed, der er skjult væk nede ved havet bag gården. Fra en offentlig parkeringsplads, er der en kort gåtur ned til en smuk strand. Nede på stranden har du en god mulighed for at se sæler. Ytri Tunga er placeret på den sydlige del af Snæfellsnes halvøen. Sæler og islændinge har haft et interessant forhold i løbet af det sidste årtusinde. De var selvfølgelig afgørende for deres overlevelse på grund af deres kødfulde kroppe, fedt til olie og deres vandtætte hud, som blev brugt til tøj, møbler og meget mere.

På stranden kan du næsten være sikker på at spotte sæler hele året rundt – selvom der er bedst chance for at se dem fra maj til august. Sælerne som hænger ud på stranden, er primært spættede sæler og gråsæler. Sammen med Jökulsárlón og Vatnsnes halvøen, er Ytri Tunga en af de bedste spotte at se sæler i Island.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev Island - Skab din egen historie