Skarðsvík strand

den gyldne strand

I Danmark er vi kendt for vores mange gyldne sandstrande, mens det på Island hører til sjældenhederne at opleve. På den nordlige tip af Snæfellsnes halvøen finder du Skarðsvík strand, der er en af de eneste hvide strande på Island. Det er en exceptionel naturperle, især for islændinge – for dem er Skarðsvík det tætteste de kommer på en middelhavskyst. Dog skal du være opmærksom på, at det advares mod at bade ved stranden, da bølgerne og strømmen ved stranden er kendt for at være kraftige. Er du så heldig at opleve en af de sjældne varme dage på Island, hvor en dukkert kunne være dejlig, kan du dog godt bade ved standen hvis det er lavvande. Strandens gyldne sand ligger imellem lavefjeldene og det brusende Atlanterhav.

Ikke langt fra stranden kan du også finde det mindre kendte fyrtårn, Svörtuloftaviti fyrtårnet, som med sine 12,8 meter og orange farve står i skarp kontrast til dens omgivelser. Her man man opleve hvordan det menneske skabte og naturen står side om side, i det voldsomme landskab langs kysten.

Anbefalet af Christina , rejsespecialist i Lyngby

Jeg har rejst rigtig meget i Europa og USA. Det er svært at vælge hvilken destination, som er min favorit, men efter at have boet i USA, kender jeg efterhånden nogle unikke steder, som gør det ekstra specielt at ”komme hjem”. Jeg bruger også en del tid i Spanien, som jeg har en stor forkærlighed for og så er jeg bare helt vild med Island. Jeg er især glad for at køre i bil - her kan jeg selv vælge tempoet og holde til siden, så snart jeg ser noget af interesse. Min GPS er oftest gemt væk, så jeg kan kører hvorhen jeg har lyst og lade tilfældighederne styre dagen.

Kort

Vis på kort

Oplev Island - Skab din egen historie