Skiområdet Hlíðarfjall på Island

Islands næststørste skiområde 

Det er ikke sikkert, at det er slalomløb, puddersne og skilifter, der ryger ind på lystavlen, når du tænker på en kør-selv-ferie på Island. Det ville ellers ikke være mærkeligt, for der er nemlig ikke mindre end 11 skiområder på ølandet. Ganske vidst er de ikke ligeså store, som dem nede i Alperne, men Hlíðarfjall, der ligger på nordkysten, byder alligevel på knap 15 km. alpine pister og seks skilifte. Det er en anderledes oplevelse at stå på ski i Islands golde landskab, hvor der ikke rigtig vokser træer. Fra pisterne har du udsigten over den havnebyen, Akureyri og en af Islands største fjorde, Eyafjörður. Tilbring alt fra et par timer her til en hel dag med hele familien i den friske islandske natur. 

Skiløb for alle

Du behøver naturligvis ikke medbringe skiudstyret med støvler, stave og ski hjemmefra. Det kan du leje på stedet, og hvis du ikke er så sikker på løjperne, så kan du få hjælp fra en ski- eller snowboardlærer. De kommer fra nær og fjern, og selv det at snakke med dem kan være en stor og god oplevelse. Der er noget for enhver i området. Du kan både løbe på blå og sorte pister. Eller du kan prøve "heliski" hvor du bliver fløjet op på bjerget af en helikopter og løber ned off piste. Er du mere til den rolige slags, så er der også forskellige langrendsruter, der måske kan friste.

Det gamle hospital blev til skihotel

På skyfrie dage skal du onde dig selv at holde en pause fra strabadserne og sætte dig på caféen i bjælkehytten, der ligger imellem løjperne. Sæt dig udenfor med en kop varmt eller koldt og nyd den friske luft og udsigten ud over byen, fjorden og bjergene. Det er en rigtig lille perle, hvor man godt kan have lyst til at blive hængende. Skiområdets hovedbygning ligger nede for enden af løjperne og går i folkemunde under navnet "Hospitalet". Bygningen var nemlig oprindelig bygget som hospital nede ved fjorden, men dengang hospitalet lukkede, blev det flyttet op til bjerget og lavet om til skihotel.

Christina - Lyngby

Hold dig til skiområdet udenfor ferierne og helst i hverdagene, hvis du foretrækker at have pisterne for dig selv. Her er der nemlig ikke ligeså mange mennesker.

Kort

Vis på kort