Stenbuen Gatklettur på Snæfellsnes halvøen

Kystlandskab med spektakulære klippeformationer

Ved de gamle havnebyer langs sydkysten på Snæfellsnes halvøen, finder du unik natur og spektakulære stenformationer. I byen Arnarstapi ligger én af de største attraktioner på halvøen – en eroderet stenbue som hedder Gatklettur. Gatklettur er særligt spektakulært for fotografer og geologer.

En anden spektakulær attraktion ligger ved havnebyen Hellnar. Her ligger klippeformationen Valasnös med flere tunneler, som løber ind under klippen og ud i havet. Uanset hvornår du besøger Valasnös, vil du få en unik oplevelse, da stedet ændrer sig konstant – alt efter vejrforhold, vandstand og solbelysning.

Fortsæt evt. kør-selv-ferien videre til Djúpalónssandur, hvor du kan vandre mellem vragrester på stranden.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort