Vandfaldet Aldeyjarfoss

Et vandfald i de smukkeste omgivelser

Når vi snakker om vandfald på Island, og snakken falder på nogle af de smukkeste vandfald på øen – så bliver Aldeyjarfoss ofte nævnt i dette sammenhæng. Det er temmelig imponerende, når vi tænker på at der cirka er 10.000 vandfald på øen, og at Aldeyjarfoss ikke er højere end 20 meter. Men når du kommer til dette magiske vandfald, er du ikke i tvivl om, at vandfaldet rangerer højt på denne liste, hvor også Seljalandsfoss, Skogafoss, Gullfoss og Dettifoss hører til.

Aldeyjarfoss ligger på kanten af Báðardalshraun, som blev skabt af en lavastrøm for cirka 9.000 år siden. Floden som agerer pulsåre for det majestætiske vandfald, hedder Skjálfandafljót. Selve vandfaldet falder ned i en turbulent, turkisblå pool, og turnerer rundt i en naturskabt arena, bestående af hexagonale basaltsøjler. 

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort