Vandfaldet Glymur

Islands næsthøjeste vandfald

Med en højde på 198 meter er Glymur det næsthøjeste vandfald på Island. Vandfaldet ligger i Botnsdalur. For at se vandfaldet skal du på en udfordrende vandretur – og bliver derfor fravalgt af mange. Hvis du begiver sig ud på vandreturen, skal du ikke være højdestræk, og du skal elske at vandre og krydse floder. Er du ikke nervøs for dette, er det helt sikkert en oplevelse du ikke skal gå glip af. Fra parkeringspladsen tager vandreturen op til vandfaldet ca. 4 timer. På den fantastiske tur op til Glymur, vil du opleve fantastisk natur, flotte udsigter og en frodig beplantning.

Det anbefales kun at tage på vandreturen, hvis tiden er til det. Samtidig skal du være godt gående. Stien op til vandfaldet hedder ” Leggjabrjótur”, hvilket betyder benbrud – det fortæller lidt om selve vandreturen.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort