Vulkankrateret Krafla

Turkisblå vulkansøer og dampende lavamarker

Det store og berygtede krater, Krafla, er et meget aktivt vulkansystem, som ligger nord for Mývatn i det nordlige Island ca. 60 kilometer sydøst for Husavik. Det er et oplagt stop, hvis du er på kør-selv-ferie Island rundt. Det sammenstyrtede krater er enormt, og blev formet af en kæmpe underjordisk gaseksplosion i 1724. Siden mennesket ankom til øen, har Krafla i alt 29 vulkanudbrud på samvittigheden. Blandt de mest populære kratere, er Víti-krateret den mest kendte. Tag vandreskoene på og gå op til kraterets kant. Her vil du kunne se, at krateret gemmer på en turkisblå sø, samt en fantastisk flot udsigt ud over hele området.

Ved Kraflas seneste udbrud, som sluttede i 1984, blev der dannet store, varme og svovldampende lavamarker ved bunden af endnu et af områdets vulkaner. Denne vulkan hedder Leirhnjúkur, og ligger nordvest for Víti-krateret. I området omkring vulkanen, kan du gå rundt langs gode stier og få fornemmelsen af det stadigt meget aktive område.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort