3 bjergbyer I drømmer om på Sicilien

Mærk Det ægte Sicilien

Det er som at tage tilbage i tiden, når I besøger de små bjergbyer i Sicilien. Her sker tingene i et andet tempo og freden giver plads til, at I kan nyde det lokale liv gå sin gang. Byerne besidder denne småfallerede skønhed, som man kun finder det i Italien. Skæve gader med ujævne brosten, husmure slidt ned til den perfekte blanding af rustik og romantik, smedejernsbalkoner og vanvittigt meget charme. Lad jer selv fare vild i de bjergrige egne og find disse små idylliske byer. Eller lad jer guide af vores bud på 3 bjergbyer, som I i hvert fald gerne vil møde på jeres vej.

1. Polizzi Generosa - Siciliens måske smukkeste Passeggiata 

Polizzi Generosa om aftenen - Sicilien

 

Passeggiata er en hyggelig syditaliensk tradition. Egentlig dækker det blot over en spadseretur, men for italienerne er det en meget social begivenhed. Her er der tid til en sniksnak med venner og familie, at diskuter lidt forretning og nyde selskabet i aftensolen. I Polizzi Generosa, der er en klassisk upoleret charmør, er passeggiataen noget for sig selv. Byen ligger på spidsen af en bjergryg i Parco delle Madonie og har en fantastisk balkonlignende plads med udsigt over de grøngrå bjerge. Er I heldige, vil I opleve skyerne lægge sig over dalen for fødderne af jer som et lydløst bølgehav. Til gengæld fyldes ørerne af en lystig summen af stemmer og latter fra de lokale, der er ude på deres passeggiata.

2. sandstensslottet i Sperlinga

Sperlinga på Sicilien

 

På afstand kan I ikke se andet end en massiv sandstensklippe, der rejser sig bag byen. Men når I kommer nærmere begynder de borglignende elementer, der er hugget ind i klippen at komme til syne. Slottet, der okkuperer sandstensklippen, er fra år 1.000 og er ganske enkelt et fascinerende bevis på datidens kreative ingeniør-kunst. Den charmerende by har hele 50 grotter, der har tjent som værksteder, fængsler, templer eller andet, og er forbundet med trapper og smalle gader. Så gå på opdagelse i dette netværk af huler og nyd ikke mindst den fantastiske udsigt fra slottet over byens tage, der står i terrasser ned ad bjergsiden.

3. Ericé - biscotti og stengrå nuancer

San Giuliano kirken i byen Erice på Sicilien

 

Denne lille middelalderskønhed ligger højt oppe på bjerget blandt røde valmuemarker og oliventræer. Den gamle stenby tager imod jer med en palet af sandfarvede og beige nuancer, der står smukt mod Siciliens dybturkise himmel. Brostensgaderne vrimler med gamle bygningsværker som det normanniske Venus Slot, Pepoli Slot og kirken Chiesa Madre med klokketårnet fra 1314. På den snævre hovedgade Corso Vittorio Emanuele kan I drysse rundt mellem fine småbutikker fuld af keramik, håndlavede tæpper og ikke mindst bageren Pasticerria di Maria Grammaticos lækre biscotti.

Kort

Vis på kort

Oplev Sicilien - skab din egen historie