Klassiske Sicilien

12-dages kør-selv-forslag på Sicilien

En uforglemmelig tur med fantastiske naturscenerier og spændende byer med verdenskendte kulturskatte. En tur gennem antikkens storhed og en fantastisk blanding af kultur fra fønikere, romere, normannere, arabere og mange andre.

En kulturel smeltedigel der hele tiden byder på nye overraskelser og storslåede oplevelser. Omgivet af tropisk hvide sandstrande der lokker til en tur i Middelhavets blide bølger, dramatiske vulkaner, tidsløse åndehuller og traditionelle dufte og smage.

Fra 11.426 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 11 nætter samt 12 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
Fra 938 km

Klimapåvirkning:
1.880 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Catania, Sicilien (10 km)

I ankommer med fly til Catania og henter jeres lejebil hos Avis i lufthavnen. Fra lufthavnen kører I den korte tur ind til centrum af Catania, og med start i denne smukke by er scenen sat for en god ferie og spændende oplevelser på Sicilien.

Overnatning i Catania.

Siracusa

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i Siracusa og omegn. Historiens vingesus er nærværende og her er mange muligheder.

 • Det græske teater: Nok det største græske teater i verden, udhugget i klipperne. Her opførtes forestillinger om græske helte som Agememnon, Medea eller Oedipus. 
 • Dionysos' Øre: Den mest berømte grotte på Sicilien. Tyrannen Dionysos brugte grotten som fængsel, hvor det siges at den usædvanlige akustik gjorde det muligt at lytte til, hvad fangerne talte om.
 • Ortygia marked: En eksplosion af autentiske smage, farver og dufte og med en god, gammel markedscharme. 
 • Piazza Duomo: En af Italiens smukkeste pladser, omgivet af imponerende barok-paladser, i den game bydel på Ortigia, der er UNESCO's Verdenarv.
 • Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi: Et af de vigtigste arkæologiske museer i Europa. Her udstilles bl.a. ting fra forhistoriske tid samt den græsk-romerske periode fra udgravninger i Siracusa og andre steder på øen.  
 • Santuario della Madonne delle Lacrime: Et charmerede sted med fred, ro og mystik, efter sigende formet efter en dråbe og bygget til minde om et mirakel, hvor statuen af Jomfru Maria i 1953 græd i 4 dage og kurerede mange syge mennesker.
 • Castello Maniaci og Castello Eurialo: Maniaci: En fæstning på Ortigia's yderste punkt, bygget i starten af 1200-tallet og navngivet efter en byzantinsk general der indtog byen i 1038. Eurialo: En juvel af et græsk forsvarsværk et par km vest for byen.
 • Apollo's tempel: De imponerende ruiner af dette græske monument ses straks når man ankommer til Ortigia. Det er det ældste doriske tempel på Sicilien.
 • Fonte Aretusa: En ferskvandskilde, der danner en halvmåneformet sø med fisk, ænder og papyrus, det eneste sted papyrus gror i Europa.Legenden fortæller at flodguden Alpheus forelskede sig i Arethusa, Artemis' nymphe, og prøvede at forføre hende. For at slippe sprang hun i havet og endte ved Ortigia-øen. Her forvandlede jagtgudinden Diana hende til en kilde.  
 • Piazza Archimedes: Pladsen er dedikeret til den berømte matematiker og fysiker. På pladsen findes også Fontana Diana fra myten om Aretusa. 

Overnatning i Siracusa

Siracusa - Agrigento (293 km)

Idag går turen videre ad hovedvejen, der skærer sig vej gennem Sicilien's tørre bakkede landskab frem mod Caltagirone. Undervejs kan I lægge vejen forbi Monterosse Almo, en af øens smukkeste landsbyer, der også er hjemsted for La Necropoli di Monte Casasia, der stammer tilbage fra det 7. århundrede f.Kr.
Fra Caltagirone går turen videre til Agrigrento, en anden tidligere græsk koloni. Her skal I først og fremmest besøge Tempeldalen, hvor I vandrer mellem de imponerende templer, der naturligvis er på UNESCO’s Verdensarvsliste, hvilket ikke overrasker, når man ser de enorme bygningsværker og lærer lidt om byens fantastiske historie. Agrigento's storhedstid varende over 100 år til den blev ødelagt af Karthago i år 406 f.Kr. I Tempeldalen finder I også Kolymbetra's have nær Castor og Pollux' Tempel. Her kan I nyde freden og mærke duften fra områdets middelhavsplanter. 

Overnatning i Agrigento

Agrigento

Værd at besøge:

 • Via Atenea: En spadseretur ad Via Atenea, der går gennem det historiske centrum og den nærliggende panoramiske Viale delle Vitoria. Her er forretninger, butikker, caféer og måske til til at smage en ricotta-baseret pecorino is!
 • Cattedrale di Agrigento: Med det ufærdige klokketårn og dens skat, bl.a. Phaedra Sargofag, et imponerede og elegant romerske arbejde i marmor fra det 3. århundrede f.Kr.
 • Museo Archeologico Regionale: Her fortælles historien om det urgamle Agrigento fra forhistorisk tid til den helleniske periode. 
 • La Scala dei Turchi:  Den tyrkiske trappe, der ligger ved havet mellem Realmente og Porto Empedocle. Klippen er skabt af mergel, som er blød, kalkagtig, leret og kridhvid. Her har vinden og havet dannet terrasser og slebet alle hjørner bløde.
 • Strandene: Agrigento's lange strande strækker sig kilometer efter kilometer fra det mondæne centrum San Leone i Agrigento til Licata i sydøst. Her er strande for enhver smag, alle med fint hvid sand.

 

Agrigento - Palermo (130 km)

Fra Agrigento går turen nordpå til Sicilien's livlige hovedstad Palermo, gennem øens kuperede indre, strøet med marker, skov, oliventræer og små søvnige landsbyer, specielt hvis man vælger de mindre veje. Undervejs kan I lægge vejen forbi Sutera, der også er en af Sicilien's smukkeste landsbyer. Sutera ligger på toppen af en bakke, men domineres af en klippe, Monte San Paolino, der rejser sig 825 m o.h. De 182 trin fra landsbyen tager jer op til toppen, hvor der ligger et kloster.

Herfra fortsætter I til den både levende og støjende by Palermo, hvor man godt fornemmer at byen var en af Europa's førende kulturbyer. Her smeltede øst og vest sammen, ligesom Europa og Afrika mødtes. Byen blev grundlagt af Fønikerne og hørte til Karthago frem til den første puniske krig, hvor romerne indtog Sicilien. Senere kom øen under muslimer, normanner og et væld af andre herrefolk, indtil Sicilien endelig i 1861 blev en del af det italienske kongedømme.  

Overnatning i Palermo

Palermo

Værd af opleve:

 • Chiesa del Gesù (Casa Professa): Kirken er det mest udtryksfulde eksempel på Siciliansk barok med sin udstillede velstand og skønhed. Kirken ligger ved Jesuitternes moderhus (Casa Professa) fra 16. århundrede.
 • Le Stanze al Genio Museum. Navnet henviser til den nærliggende Fontana del Genio på Piazza Rivoluzione. Så snart man er kommen inden for døren overvældes man af de 2.300 italienske majolica fliser, der dækker en periode fra sidst i det 16. århundrede til det tidlige 20. århundrede.
 • Teatro Massimo: Måske lokkes I af en opera i Teatro Massimo, det største teater i Italien og det tredjestørste i Europa efter Operaen i Paris og Statsoperaen i Wien.
 • Dukke Teater. Det lyder måske mærkeligt, men Palermos Teatro dell'Opera dei Pupi sammen med Museo Internazionale delle Marionette Antonio Pasqualino er en helt unik oplevelse.
 • Catacombe dei Cappuccini. Et sted man ikke ville komme selv om man var død, siges det. Hvorefter man besøger denne lidt makabre turistattraktion med 8.000 mumificerede kroppe fra 17. til det 19. århundrede. 
 • Cappella Palatina: Capella Palatina alene er besøget i Palermo værd, og fremviser en næsten ufattelig rigdom.
 • Street food: En nylig liste rangerer Palermo's street food som den 5. bedste i verden. Det er naturligvis en smags sag, men man bør i hvert fald  besøge Palermo's gamle markeder Vurriria, Ballarò, Capo og Borgo Vecchio
 • Mondello: Trænger I til at komme væk fra byens larm er en spadseretur på promenaden i Mondello 12 km fra centrum en velgørende oplevelse.  

Overnatning i Palermo

Palermo - Cefalu (75 km)

Dagens tur er ganske kort. Tag jer god tid til morgenmad og de sidste oplevelser i Palermo. Fra Palermo går turen østpå til Céfalu, der også regnes blandt Sicilien's skønneste landsbyer. Byen ligger ud til kysten og domineres af en monumental klippe der stiger 270 m i vejret, allerede kendt af fønikerne som Herkules' forbjerg. Byens gamle kerne ligger i skyggen af denne bastion, med katedralen som midtpunkt. Herfra kan man se ud til øerne Lipari og Vulcano og helt ud til Stromboli, den evigt aktive vulkanø.

Cefalu - Taormina (190 km)

Fra Cefalù går turen forbi nationalparken Parco dei nebrodi, Sicilien's største nationalpark grundlagt i 1993.Her knejser Monte Soro med sine 1847 m over det spektakulære landskab, der i høj grad skyldes søerne og vulkanen Etna i baggrunden. Undervejs kan I også besøge den smukke landsby Montalbano Elicona, en lille bjerglandsby hvor tiden synes at være gået i stå. Byen er som flere andre I har besøgt på listen over Italiens smukkeste landsbyer (I Borghi più Belli d'Italia).

Herfra kører I gennem det frugtbare område langs Alcantara-floden til dagens destination Taormina, byen der først blev kendt i 1800-tallet efter at Goethe's bog "Italienische Reise" havde gået sin sejrsgang rundt i Europa. Derefter blev Taomina et stop på "the Grand Tour", en lang dannelsesrejse i Europa for for det unge aristokrati. 

Overnatning i Taormina

Taormina og Messina (110 km)

Der er mange muligheder for sightseeing og aktiviteter i Taormina området. Den nok mest kendte attraktion er ruinerne af det gamle, men velholdte, romerske amfiteater, besøg klippeøen Isola Bella, eller tag en tur på stranden og hop i Middelhavet. Vi kan også varmt anbefale en tur op ad kysten til havnebyen Messina, Siciliens tredje største by grundlagt af grækerne og senere præget af både romere og byzantinere.

Overnatning i Taormina

Vulkanen Etna og Taormina (60 km)

Dagen starten med et besøg på den 3.330 m høje vulkan Etna, en af verdens største aktive vulkaner. Turen går ad mindre veje gennem små pittoreske landsbyer og langs olivenlunde, appelsinplantager og vinmarker, der trives i den vulkanske jord. Efter landsbyen Zafferana Etnea ændrer landskabet udseende og man kan se sporene fra forskellige vulkanudbrud. Når trægrænsen er passeret, er der bare den gold lava tilbage, og i 2.000 m højde kommer I til Rifugio Sapinza. Herfra kan I tage en kabinelift med fantastiske panoramaer eller en mere spændende 4x4 minibus op i 3.000 m højde. Det sidste stykke til vulkanens top sker til fods og kræver godt fodtøj og en trøje. 

Tilbage i Taormina kan I nyde den smukkeste udsigt til Etna og vide, at der har I været oppe! Resten af dagen bruges i den charmerende by hvor utallige caféer og restauranter lokker til pause. 

Værd at se:

 • Teatro Greco: Grækerne byggede gerne på spektakulære steder, og teatret er nok byens hovedattraktion, ikke mindst på grund af sin placering med fantastiske udsigter. 
 • Porta Messina: Byen var engang omgive af befæstninger bygget at arabere og ved den den nordlige indgang til byen finder I Porta Messina og den vestlige Porta Catania
 • Duomo di San Nicola: Kirke fra det 13. århundrede, men ombygget i det 15., 16. og 18. århundrede.
 • Isola Bella:  En lille ø der i 50'erne husede et lille luksushotel, men som idag kan besøges via en smal grussti. 

Overnatning i Taormina

Taormina - Catania og afrejse

Efter morgenmaden er det tid til at rejse hjem. Eller forlænge turen med nogle dage i Taormina eller én anden by. Eller slutte af med en lille badeferie, måske?

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 11.426 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Catania retur
 • 11 overnatninger i dobbeltværelse
 • 12 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Parkering, brændstof og vejafgifter
 • Udflugter og entrebilletter (ud over nævnte)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Catania
 • 2 overnatninger i Siracusa
 • 2 overnatninger i Agrigento
 • 2 overnatning i Palermo
 • 1 overnatning i Cefalu
 • 3 overnatninger i Taormina

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Catania, Palermo eller et tredje sted på Sicilien.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011