Alcantara kløfterne på Sicilien

Når rød lava møder koldt smeltevand

For tusindvis af år siden mødte Etnas rødglødende lava bjergenes iskolde smeltevand i Alcantaradalen 15 km. fra Taormina. Sammenstødet fik lavaen til at splintre og danne en kløft af fascinerende klippeformationer, som stadig den dag i dag drager. På afstand ligner det lidt huden på en kæmpe elefant, men når du går tættere på skifter udtrykket. Detaljerne synliggøres. Ligner de piberne på et orgel? Prismer? En eller anden slags årer? Træk i badetøjet, gå ud i flodens kolde vand og lad fantasien få frit løb, imens de 25 meter høje klipper gradvist lukker sig over dig og kun efterlader en smal stribe himmel til at oplyse kløften med det krystalklare og kolde vand i bunden.

Oplev kløfterne med Canyoing

Har du lyst til at udfordre dig selv en smule? Og have det sjovt samtidig? Så oplev Alcantarakløfterne med canyoing. Canyoing er ligesom river rafting. Der er bare ingen gummibåd. Du får en våddragt og en hjelm, og så er det ellers bare med fuld fart ned igennem flodens vandløb, vandfald og klipper. Du forcerer floden ved at hoppe, rutsje og svømme frem. Det er en sjov og actionpacked måde at opleve de geologiske fænomener på uden, at det bliver alt for nørdet og seriøst.

Noget for hele familien

Gole Alcantara, som de lokale kalder det, er en geologisk og botanisk park, hvor kløfterne er den største attraktion, men der er meget mere at komme efter. Det er det perfekte sted for familier at tilbringe en halv dag. Selvom Canyoing nok ikke er for mindre børn, så er der masser andre muligheder for at gå på opdagelse i parkens flotte landskaber. Der er blandt andet en park med forhistoriske dyr, flotte udsigtsposter en have med aromatiske planter og masser af muligheder for at lege i vandet.


"Kør fra Gole Alcantara igennem det smukke landskab til nationalparken Parco dei Nebrodi, men kør forsigtigt, for under tiden møder du både køer, geder og får på vejene" 

- Nicolai, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort